Avatar uživatele
cizrna

Jaké nebezpečí číhá v českých lesích?

Co vás může ohrozit na životě?

Zajímavá 0 před 2841 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nebezpečí tam je celá řada. Podle mne ale podstatně méně, než třeba v obydlených oblastech. Nejhorší co tě může potkat, je že narazíš na blbce. V rozsáhlých lesních komplexech se to stává velmi zřídka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

DOplním to co tu ještě asi nezaznělo: Můžete chytit infikované klíště, které vás teoreticky může dostat i na invalidní vozík. V bahnitých a vodnatých částech můžete narazit na bažinu, která vás může stáhnout a zadusit. Pokud jste nezkušený houbař a natrháte si jedovaté houby, tak hrozí i smrt z otravy. Může vás uštknout zmije, které mají rádi vyhřáté a vysoké trávy. Známá jednou šlápla do spadeného úlu s divokými včelami a byla pak na pohotovosti a málem nepřežila. Kdyby měla alergii na ně, tak už tu není. Obecně většině problému se dá vyhnout pokud nelezete hluboko do lesů a po větších kamenech/skalkách a držite se pěšinek případně jdete s rozvahou a dívate se jak před sebe tak i pod nohy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

padající strom, zakopnutí o cokoliv co se v lese nachází, vypíchnutí oka o větev, zabloudění při špatné orientaci, exhibicionista.

Rokio asi v lese nikdy nebyl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rocker

Opilí myslivci

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Snad jedině divoké prase, a to jen tehdy, pokud je velmi hladové nebo hlídá mladé. Jinak nic nás v lese ohrozit nemůže, tedy alespoň o žádném jiném nebezpečí nevím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Já myslím, že dřevorubci. Způsob, jakým se dnes těží dřevo je docela bezohledný, nejen k tomu lesu, ale i k případným kolemjdoucím.

A šance, že Vám to pustí na hlavu, protože vůbec nekontroluje, kam to padá a pak Vás ještě přejedou tím buldozerem, nebo co to je, je nohonásobně vyšší, než že šlánete na zmiji nebo do vosího hnízda.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kelley

Po zkušenostech s léty turistiky jsou pro mě jednoznačně největším nebezpečím psi puštění „na volno“. Divoká prasata na druhém místě. Ta ale, na rozdíl od některých psů, vždycky utekla… Padající větve a stromy na třetím místě – zejména při silném větru nebo námraze. Jo a infikovaná klíšťata vlastně taky. Případně jedovaté houby, pokud sbíráte. Uštknutí zmijí. Napadení lesním včelstvem, vosami, sršni… Myslivci na honu, ale v tom případě by měl být les označen u vstupu na lesní cestě varováním, což bývá. Dřevorubci v akci. Někdy i bezohlední cyklisté, o motorkářích a čtyřkolkářích nemluvě…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek