Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké nejvhodnější WIFI komponenty?

Zdravím. Mám stolní PC a síťovou kartu Realtec PCI-E Gigabit. Chci se připojit k internetu prostřednictvím wifi sítě. Musím dokupovat nějaký další hardware do PC nebo stačí mít wifi router, antenu pro wifi a samozřejmě propojovací kabely?

Můžete, prosím, poradit nějaké vhodné komponenty, moc se v této oblasti neorientuji. (Signál wifi v místě připojení mám dobrý.) Děkuji

Předmět Autor Datum
Málo informácii si poskytol. Podla toho aký signál je dostupný. Ak si v malej vzdialenosti od AP svo…
Joseph 23.02.2009 10:05
Joseph
Jak už bylo řečeno, vyjádřil ses tak nejasně, že nelze vůbec poradit. Zaměř se hlavně na to, čeho ch…
touchwood 23.02.2009 10:08
touchwood
Neriešil som otázku bezpečnosti. Bezpečnejšie je byť oddelený routerom, mnoho typov, ak nie všetky,…
Joseph 23.02.2009 10:15
Joseph
Signál na wifi mám dostatečný i v místnosti. (Vyzkoušeno na notebooku, který má wifi.) Stačí mi přip…
VencaN 23.02.2009 10:47
VencaN
Router nie je nevyhnutný. Stačí karta WIFI. No USB nekupuj už s ohľadom na možnosť pripojenia extern…
Joseph 23.02.2009 11:31
Joseph
router se hodí v případě, že předpokládáš výskyt i dalšího pc u tebe doma - pak ale musí umět režim…
lední brtník 23.02.2009 11:50
lední brtník
Děkuji za rady. Ještě mě zajímá, jak rychlé je připojení 64 kB/s. Stačí to na obyčejné surfování, pr…
VencaN 23.02.2009 12:31
VencaN
64 kilobajtů/s = cca 500 kilobit/s. na prohlížení stránek to stačí, na stahování nic moc, na přehráv… poslední
lední brtník 23.02.2009 12:40
lední brtník

Málo informácii si poskytol.
Podla toho aký signál je dostupný. Ak si v malej vzdialenosti od AP svojho ISP cca do 200-300 m a signál je dostatočný aj v miestnosti, stačí karta do PCI slotu, pre príjem v pasme 2,4 aj 5 GHz. Ak signál bude OK s internou antenou, je to super a ušetril si, ak nie dokúpiš externú antenu. Bude ale pripojený len tvoj PC. Ak chceš prístup aj pre iné počítače musíš kúpiť router a ostatné počítače pripájať buď káblami alebo si zriadiť svoj vlastný AP a pripájať sa naňho cez WIFI a počítače musia mať wifi karty, stačia aj lacné pripájané cez USB.

Neriešil som otázku bezpečnosti. Bezpečnejšie je byť oddelený routerom, mnoho typov, ak nie všetky, má už priamo v sebe firewall a nemusíš ho inštalovať u seba. Všetko závisi od toho ako si citlivý na výdavky a ako ti záleži na bezpečnosti. Teda či ide o zábavu alebo firemné riešenie.

Signál na wifi mám dostatečný i v místnosti. (Vyzkoušeno na notebooku, který má wifi.) Stačí mi připojení jednoho PC, na obyčejné surfování na netu. Takže není nutné mít router? Co tedy k tomu stačí?

Router nie je nevyhnutný. Stačí karta WIFI. No USB nekupuj už s ohľadom na možnosť pripojenia externej antény. Ak nevieš presne v ktorom pásme máš signál, tak pre oba pásma 2,4 aj 5 GHz. Vyjde ťa to na cca 600.-, vyber si radšej solidnu značku. Od noname sa síce hardwarovo moc nelíši no aspoň je otestovaná. U tých noname majú zrejme moc vysoké normy produkcie a testujú asi 1 z 20-tich.

Děkuji za rady. Ještě mě zajímá, jak rychlé je připojení 64 kB/s. Stačí to na obyčejné surfování, prohlížení e-mailu, načítání obrázků apod.? Abych na načtení stránky nečekal několik minut.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru