Avatar uživatele
zjentek

Jaké plnění do polštáře?

Mně nejvíc vyhovuje peží. Z každý strany to ale slyším- peří ne, to je nezdravé a bůhví co pak máš pod hlavou za breberky, peří je všeobecně hnus, to v dnešním století ví každý, zastaralá zbytečnost, jsou z toho i alergie atd.
Nic takového jsem v životě nezaznamenal, ale už mám fakt strach!
Koupili byste si péřový polštář? A nebo- š čeho by měl polštář sakra vlastně být?
A proč tedy jsou péřové polštáře tak nekřesťansky drané? (Což se mě netýká, sousedka by mi na dvorku u chlívku natrhala celej polštář během poledne za starý chleba, skořápky a nějaké cherry rajčata a cherry višně.) Dík.

Zajímavá 0 před 2840 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
redy

Od nepaměti do peřin patří peří, pak nějakej chytrej vymyslel ten molitan, nebo taky vatu, nebo co to je.

Dneska když jsou všude čistírny na peří, bych to neřešila. Akorát až ti sousedka nadere to peří, dej ho vyčistit.

🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Dnes se používá jako výplň různé druhy kuliček, molitan, různá dutá vlákna a různé pěny. Pokud by ti nevyhovovalo nic z uvedeného a nechceš peří, můžeš si vycpat polštář chmýřím z orobince, jk se to dělávalo kdysi.
Peří je drahé proto, že zpracování je náročné na čas. I produkce kvalitního peří neni tak snadná.
To že jsou z peří alergie je nesmysl. Mohou být lidé, kteří mají alergii na peří, stejně jako na všechno jiné může být alergie.Ale to, že by z peří vznikla alergie je nesmysl.
Osobně používám peří a budu ho zřejmě používat i nadále. Breberky v peří, kterými nás straší mi nevadí.žili s nimi i naši předci a nikomu to žádnou újmu nezpůsobilo. Nehled nato, že podobných breberek máš plný byt.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pucipuci

Ono není peří jako peří. Ale v celku jde o to, že se o ně musí starat. Babičky denně peřiny dávaly ven, aby to propcené se odvětralo a v zimě ještě aby promrzly a tím se zlikvidovali roztoči. Na slunci by být peřiny neměly,rychleji se roztoči množí. Kdo dnes má čas a prostor dávat peřiny ven? A tak se staly trochu nepohodlné, lidí s alergiemi na peří i roztoče přibývá a tak se začaly preferovat umělohmotné výplně. Pokud máte peří doma a všechno je gut, tak klidně do toho, kvalitní vydrží roky, méně kvalitní pár let a vyhodit. Ostatně jako všechno ostatní v dnešní době.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Já mám péřové všechno a nikdy jsem žádné potíže neměl. Někdo ale může být na roztoče alergický. Roztoč sám není nebezpečný, ale jeho mikrohovínka ano.
Já jsem experimentálně dokonce péřový polštář vypral v pračce a povedlo se. Nemám sušičku, tak jsem to sušil na sluníčku a často natřásal. Všechno v poho. Dneska je peří tak drahé, protože se nikdo nevěnuje jeho draní. Jako kluk si pamatuju, jak babička drala peří se sousedkami, svítilo se schválně jenom petrolejkou a vyprávěly se strašidelné příběhy. Zážitek na celý život!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

nejlépe papírové bankovky a když je pěkně nacpaný, to se to krásně spí 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví