Avatar uživatele
anonym

Jaké povinnosti a práva mají k sobě vzájemně Obecní nebo jiný úřad a osoba tam trvale hlášená?

Nedávná otázka od kolegyně ohledně poplatků za komunální odpad mě inspirovala k zadání této mojí otázky. Trvalý pobyt skýtá pravděpodobně úřadu nějaké výhody (např. jednorázový státní příspěvek na trvale hlášené osoby v obci atd.), ale má úřad také nějaké povinnosti k osobám u nich hlášených?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, anonym před 4054 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

Trvalý pobyt je dnes už jen evidenčním údajem, bez kterého nejde vlastně existovat. Pro lidi, kteří nemají trvalé bydliště, nebo ho z nějakého důvodu pozbyli, je právě zavedeno, že se mohou přihlásit k trvalému pobytu na příslušném obecním, či městském úřadě. Poviností úřadu je uschovávat jim poštu, kterou si mohou v úřední dny vyzvednout. Jiné speciální povinnosti k těmto lidem úřad nemá. Mají k němu povinnost stejnou jako ke každému jinému občanu obce.
Obce na tyto lidi nedostávají žádné prostředky, a nemají z nich žádné výhody. Jediným snad je, že na příslušnou osobu dostávájí část přerozdělených daní, které dělají základ prostředků pro fungování obecní samosprávy. Neni to pro obce nijak výhodné. Pro obce jsou nejvýhodnější podnikatelé, kteří v obci podnikají a vytvářejí tam zisk. Spousta těchto lidí, co jsou na úřadech hláčeny většinou žádné daně neplatí a zisk už vůbec nevytváří.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek