Avatar uživatele
shaldon

Jaké povolení a „papíry“ jsou potřeba k pracovnímu pobytu v Německu? Děkuji :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4683 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Práce v Německu

Od 1.5.2011 se změnily podmínky pro získání práce v Německu. Přechodné období padlo pro všechny obory (již dříve byly některé profese zcela uvolněny) a čeští občané mají při hledání práce v Německu stejné startovní podmínky jako němečtí obyvatelé.

Administrativní požadavky
Pro práci v Německu je potřeba vyřídit pracovní povolení, které není vyžadováno pouze tehdy, pokud už v Německu pracujete déle než 12 měsíců, nebo jste rodinným příslušníkem takového člověka. AKTUALIZACE: Od 1.5.2011 skončilo přechodné období a již není třeba vyřídit pracovní povolení. Pro české občany platí stejné podmínky jako pro ty německé.

Otevření německého pracovního trhu pro absolventy vysokých škol
Od 1.1.2009 Německo pootevřelo svůj pracovní trh pro Čechy s vysokoškolským diplomem. Absolventi tak nemusí žádat o pracovní povolení. Společně s vysokoškolsky vzdělanými Čechy tuto výhodu získali také ostatní země, které k EU přistoupily v roce 2004. Pro ty, kdo nevlastní vysokoškolský diplom však zůstávají dveře k pracovnímu trhu i nadále přivřené. V rámci schválené koncepce pracovní migrace se předpokládá prodloužení ochrany německého pracovního trhu do konce dubna 2011.

  • iv-

V Nemecku sepisete pracovni smlouvu . O ostatni – soc. a zdravotni pojisteni se vam postara vas zamestnavatel v Nemecku. V Cechach se pak odhlasite take ze soc. a zdrav. Vratite karticku. Personalni oddeleni vaseho zamestnavatele v Nemecku vas bude o vsech krocich pisemne informovat . Uplne stejne jako v Cz. Muj syn byl vyslan ceskou firmou do Nemecka. V Nemecku ale chteli , aby se stal jejich zamestnancem , tak se domluvili s ceskou firmou a 2 roky zustal v Nemecku a delal vse tak , jak jsem vam napsala. Byl tam spokojeny moc , ale styskani zahralo velkou roli a vratil se zpet do puvodni firmy. Mel to tak i ve smlouve , ze ho vezmou po 2 letech zpet. Hodne stesti.

  • iv-

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek