Avatar uživatele
verunka483

Jaké povolání byste v dnešní době doporučili inteligentnímu studentovi?

Ta doba je dnes velmi divná a myslím si, že žádná profese to nemá nějak jisté. Co byste doporučili vy? Když někdo nemá žaludek na to, být doktor nebo zubař… Což si myslím že jsou jedny z nejvýnosnějších povolání v naší době.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4390 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Inteligentnímu studentovi nemusíme radit. Ten ví nejlépe sám, co by chtěl studovat, čemu se věnovat a čím se v budoucnu živit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Andělé

Je to opravdu jen na Tobě.:-)
S dcerou,která chodí do primy se o tom už bavíme. „Doporučila“ jsem ji právě povolání zubařky. Jednak je jich v této době velice,velice málo a také si hodně vydělá. Zatím s tím souhlasí a už s ní chtějí jít i některé spolužačky. „Plánují“,jak bude mít každá svou ordinaci.:-D))
Než ale půjde na vysokou,ještě si do té doby sama vybere. Nechám to samozřejmě na ní,nebudu ji v žádném případě do něčeho nutit,zvolí si sama. Ale snažím se jí trochu nasměrovat…:-)
Jak píše Hanulka,zaměř se na jazyky,bez těch se skoro nikde neobejdeš.
Doplňuji:
Dr.Axl,nemáte pravdu,nevšiml jste si mé odpovědi? Tam snad píšu,že dceru jen směruji,ale samozřejmě ji do ničeho nebudu nutit. Tzn.,že to nechám na ni.

Upravil/a: Andělé

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Nejvyšší platy jsou v segmentu bankovnictví a pojišťovnictví, z hlediska konkrétních profesí kromě již uvedených lékařů, jsou dlouhodobě lukrativní – advokát (potažmo exekutor, notář, soudní znalec) a programátoři IT.
Z hlediska perspektivy je trvající a vzestupný trend nedostatek kvalifikovaných technických profesí a s ohledem na vývoj terciální sféry i základní řemesla a některé specializované služby.
A málem bych zapomněl – ještě politik anebo „kmotr“.
Doplňuji:
P.S. Ovšem stejně by mělo být na 1. místě to, co studenta baví, k čemu má sklony, koníčky a záliby.
Protože se tím bude živit celou profesní kariéru – cca 40 let a to se nedá dělat bez vztahu. Není nic horšího než být otráven a dlohodobě se nutit do oboru, jenž nám je cizí a protivný.
Koukám, že na to nepomyslel nikdo z odpovídajících, takže radit můžete, ale konečné rozhodnutí ponechte tomu, jemuž to poznamená celý zbytek života.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Přesně jak píše Drap- takový studenti už mají vybráno čím by chtěli být a nepotřebují nějaké radyod cizích…a hlavně jsou důležité jazyky a to už v jakémkoliv povolání

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
auluk

Právník, chirurg,plastik nebo něco podobného

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek