Avatar uživatele
anonym

Jaké počítačové myší mají takový ergonomický tvar, který eliminuje bolesti zápěstí a následné chronické potíže karpálů?

Viz: Dlouhodobé používání myši běžné koncepce vede ke vzniku bolesti zápěstí, případně až ke chronickému stavu – zánětu karpálního tunelu.

Máte nějaké konkrétní příklady myší co se nyní prodávají?

O karpálu se ví dále toto:

Syndrom karpálního tunelu (latinsky syndroma canalis carpi) je tzv. útlakový syndrom. Způsobuje ho postižení či poškození středního nervu (nervus medianus) v karpálním tunelu. Tlakové poškození může vzniknout např. po úrazu zápěstí, zánětu šlach a vazů v této oblasti nebo poslední dobou častým chronickým přetížením zápěstí při nevhodné ergonomii práce s počítačem (viz RSI). Uváděny jsou také hormonální změny v organismu, jako je užívání antikoncepce, těhotenství či menopauza.

Projevuje se častěji u žen. Mezi příznaky patří oslabená citlivost, mravenčení, pálení, trnutí a bolesti prstů rukou, které často bolí i v klidovém stavu. Postižení uvádějí, že největší bolesti pociťují v noci. Syndrom lze klinicky diagnostikovat např. studií nervového vedení či metodou EMG.

Zajímavá 0 před 2784 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
MiKu

Předesílám, že v druzích myší se nevyznám, podle mne musí být hlavně pohodlná do ruka konkrétnímu uživateli (jinou ručku má asi křehká 40ti kilová děva a jinou 120ti kilový chlap, že ano..) a vyhovovat svou citlivostí a tvarem a rychlostí… ale co je pro zápěstí a karpály důležitější je podložka pod zápěstí, aby nebylo „vylomené“ (chápej vyvrácené nahoru), ale rovně. Od té doby, co používám gelovou podložku pod myš, takže mám zápěstí v rovině s myší i paží, mě zápěstí nebolí.
zkus i toto:
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=KwfSe2t2ykM

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet