Avatar uživatele
alex.agent

Jaké práva má maminin přítel?

Dobrý den, bydlím u mámy a ta má přítele a chci se zeptat jaké má práva (k tátovi jezdím na víkendy). Jako například jestli mě může mlátit atd. nebo co mi maximálně může udělat. Né že by mi něco dělal ale jen se ptám. S přítelem má máma dítě ale nevzali se, nic.
Doplňuji:
Jojo, hned o víkendu si s ním velmi vážně promluvím. Díky za odpověď. A nevíte co mi může maximálně udělat? jaké má maximální práva vůči mě?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz před 4180 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Jako každý jiný občan. Mlatit by tě neměli ani rodiče. To ale na druhou stranu, podle mého názoru nebrání příteli tvé matky, aby ti dal pár facek, když zasloužíš.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

nikdo nemá právo beztrestně nikoho mlátit.
Domnívám se, že byste se měl poradit se svým otcem a jemu položit tuto otázku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzzz

Pokud si byl svěřen do výchovy matce, tak ona má povinnost tě vychovávat a právo tě trestat. Tímto však může pověřit i někoho jiného například přítele. Ale nikdo tě nesmí bít tak, aby ti způsobil újmu na zdraví. Pokud dostaneš na zadek je to OK, ale pokud by ti třeba něco zlomil, tak by se dopustil trestného činu ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. Doporučuji ti, aby si anonymně zavolal na linku bezpečí a poradil se tam. Víc toho vysvětlíš po telefonu než tady nám do jedné otázky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

A jaký práva bys chtěl aby vůdči tobě měl?
Žijete ve společné domácnosti. Buď budete kamarádi a navzájem se respektovat, a nebo budete si navzájem dělat i doma peklo.
Musíš se naučit rozlišit zda po tobě požaduje věci dané chodem společného domova, zda jsou ve prospěch tvého rozvoje (takže někdy ten trest taky není naškodu). A nebo jestli jeho požadavky nehraničí s prosazováním postoje alfa samce v domově.
No a mlátit? Někdy facka ve správnou chvíli je lepší než milión slov. Ale právo mlátit tě nemá ani zákonný rodič.
Takže jeho práva končí přesně tam, kde začínají tvoje práva. A to samé obráceně. Nicméně při rozumné výchově bys ho měl jako odpovědnou osobu která má nad tebou nějaký dozor, rozumně respektovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek