Avatar uživatele
anonym

Jaké vzdělání či praxe je třeba pro písmoznalce?

Lze tohoto titulu dosáhnout i nějakou formou rekvalifikace?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2454 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

„O oboru písmoznalectví je obecně k dispozici velmi málo informací – ani na Ministerstvu spravedlnosti, jehož ministr jmenuje soudní znalce z oboru písmoznalectví, se jich příliš nedozvíme – a možnosti získání vzdělání v něm jsou v současnosti minimální. Soudních písmoznalců není mnoho, takže práce je pro ně stále dost, a většinou se mezi sebou znají. Proto neudivuje snaha nevpustit do svého exkluzivního společenství (či "cechů“, jak se obecně vyjádřil bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil) konkurenci, kterou grafologové v jejich očích potenciálně představují.

Na druhou stranu lze chápat pohnutky, které k takové aktivitě autory vedou, neboť i vzdělaní lidé mnohdy nerozlišují grafologii a písmoznalectví. Není výjimkou, že právník, který chce prokázat pravost/nepravost podpisu na dokumentu, si během práce na případu vyžádá grafologický rozbor… Takový požadavek nutně nastoluje otázku o jeho profesionální zdatnosti.

Avšak vzhledem k tomu, že v minulých desetiletích bylo písmoznalectví běžně zařazováno pod pojem grafologie, nakonec se onomu právníkovi není proč divit." atd.

GRAFOLOGIE VERSUS PÍSMOZNALECTVÍ
http://www.gra­folog.estranky­.cz/clanky/gra­fologie-x-pismoznalectvi.html

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Formou rekvalifikace to zřejmě nepůjde. Stát se dobrým písmoznalcem trvá poměrně dlouho a potřeba je poměrně malá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek