Avatar uživatele
martinecek20

Jaké známky potřebuji na Programátora ?

Jaké známky,předměty apod. musím „plus mínus“ umět aby jsem se dostal na Programátora ?nebo kdyžtak nějaký web nikde jsem to nenašel

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4314 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
WeeBear

Každá škola si stanoví jiné kritéria. K tomu musíš připočítat, že se píšou přijímačky a ty jsou obvykle se známkama v rozhodující váze 1:1 (50% za přijímačky, 50% za průměr, chceš-li tak). Chtělo by se kouknout na konkrétní školu.

Z druhé strany, děcek je málo a když se i na gympl (!) dostanou lidé s průměrem nad dva celé, tak věřím v to, že se na odvolání, či další přijímací kola dostane každý, kdyby ses nedostal napoprvé.

Ještě ke konci pro zorientování. Programátor se u nás v Kocourkově učí na dvou školách. Na OA se stanovuje průměr 1,7. Na umělecko-průmyslové je 1,5. Není ale na škodu zkusit to i s horším průměrem a spoléhat na váhu přijímaček.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
david22

Programování je spíš o stylu myšlení než o tom mít dobrou školu.
Prostě pokud máš talent, výborný programátor můžeš být i bez školy. A naopak, pokud na to nemáš buňky, žádná škola z tebe dobrého programátora neudělá.
Můj názor.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michal Kole

Programování je hlavně o přemýšlení jak napsat algoritmus (postup jak má program pracovat).

Syntaxe jazyka (jak má vypadat příkaz, jaké má parametry) je věc druhá. Na to existuje spousta příruček jak v tištěné podobě tak na netu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek