Předmět Autor Datum
Cus jsem z OV a nemůžu si stěžovat. Mám UPC a jede to jak má. [1645231424.png]
Cat 22.12.2011 20:58
Cat
Ostrava velká je. Máš možnost www.poruba.net?
Henessy 22.12.2011 23:56
Henessy
Mam PODA 100/20 a nemuzu si stezovat (UPC ani omylem). dostupnost.php
Abox 23.12.2011 09:03
Abox
Mám stejné připojení od PODA (na optice): [http://pc.poradna.net/file/view/7797-rychlost-poda -jpg]
IQ37 23.12.2011 09:44
IQ37
Chtěl jsem Podu, bohužel jsem mimo jejich dosah.
Cat 23.12.2011 10:50
Cat
Ono by mozna stacilo, kdyby jsi alespon nastinil kde v te OVA bydlis.
Abox 23.12.2011 10:55
Abox
Kde bydlí Cat je pro vyřešení dotazu vcelku irelevantní, ne?
host 23.12.2011 11:02
host
No kdyz se pta na provajdra v Ostrave, tak je to trochu siroky pojem. Pokud by treba bydlel tam kde…
Abox 23.12.2011 11:20
Abox
Na provajdra se ptá Vojteew. Cat už ho má - je spokojený s UPC.
host 23.12.2011 11:31
host
Aha, uz to vidim. Spatne zarazeno... :-[
Abox 23.12.2011 11:42
Abox
Ověřoval jsem si dostupnost na jejich stránkách. :-)
Cat 23.12.2011 11:04
Cat
Na stránkách poda.cz se ověřuje jenom dosah optické sítě (neznamená to, že tam není možné udělat pří…
IQ37 23.12.2011 21:14
IQ37
ale rychlost při stahování není ta co má být Rychlost stahovani nezalezi jen na providerovi, nepise…
borsuk 23.12.2011 21:59
borsuk
Je pravdou, že UPC je bída. Na předešlém bydlišti jsem měl Podu a byl přímo na optice a maximální sp…
Craft 24.12.2011 13:22
Craft
Clovece ty asi budes naky extrem, opravdu u UPC jsem cca od roku 2007, ne ze by nemeli vypadky, ale…
borsuk 24.12.2011 14:13
borsuk
Jde o to, že za celkem drahý poušál jaký nabízí UPC, tomu kvalita připojení absolutně neodpovídá a k…
Craft 24.12.2011 15:05
Craft
Nechci tady zavadet diskuse na tema kdo je lepsi, to by bylo na dlouhe povidani, UPC mam ctvrtym rok…
borsuk 24.12.2011 15:46
borsuk
Shrnuto: UPC zatim spokojenost technicky jim to funguje. ale co se týká papírové mašinérie kolem, j…
lední brtník 26.12.2011 20:32
lední brtník
Omlouvám se že jsem tu neodepsal, ale byl jsem pryč. Bydlím ve Slezské. Na problémy jsem přišel tím…
Vojteew 26.12.2011 14:57
Vojteew
Měl bys trvat na dodržování smlouvy. Ať to spraví, anebo ti dají slevu. Rozhodně se ohlížej po někom…
IQ37 26.12.2011 19:09
IQ37
Jasně pokusím se to nějak domluvit.
Vojteew 26.12.2011 21:35
Vojteew
Mam Porubu net od ledna a mam pořad same vypadky do hodiny i 4 hruza.Technik nic umně neřešil.Všechn… poslední
Poruba net 13.02.2012 19:37
Poruba net

Na stránkách poda.cz se ověřuje jenom dosah optické sítě (neznamená to, že tam není možné udělat přípojku klasicky).

ale rychlost při stahování není ta co má být

Rychlost stahovani nezalezi jen na providerovi, nepises co kde a odkad stahujes :)
Webove meraky obvykle nemeri presne, chtelo by to nejaky protokol - statistiky treba tyden z5, sledovat jinak, napr. DU Meter.
Edit: mam dlouhodobe UPC a s rychlosti nebyl nikdy problem.

Je pravdou, že UPC je bída. Na předešlém bydlišti jsem měl Podu a byl přímo na optice a maximální spokojenost, to se nedá s UPC ani srovnávat. Bohužel teď bydlím v Zábřehu a tady ani Poda ani Evkanet není, takže kabelové připojení jenom UPC. Pak zbývá jenom wifi, ale aby to slušně chodilo musí být přímá viditelnost na vysílač. Pokud jsou tam stromy a jiné překážky je to pase. Slušné hodnocení uživatelů má z wifi třeba AP SOBOL a má i dobrý poměr cena / rychlost. Taky jsem už měl UPC plné zuby. Poslední kapkou byl termín návštěvy jejich technika při nefunkčním modemu, což bylo neuvěřitelných 7 dní! Holt asi je nějaká Ostrava nezajímá. Nakonec jsem modemu domluvil, takže to nějak do návštevy pracovníka firmy, který to pro UPC zajišťuje chodilo. Napsal jsem jim ale svoje na kvalitu jejich služeb a že chci zrušit jejich připojení a hned mi na druhý den volali a nabízeli snížení ceny za stejné připojení (mám základ) za 320kč měsíčně na 1 rok. Tak jsem se nechal ještě ukecat, ale pokud bude problém s připojením nebo po roce to zase vyskočí na plnou cenu za připojení, už jdu do wifi a UPC posílám do kytek. Jinak to není náhoda, že mi nabídli nižší cenu, kamarád to udělal stejně a taky ji dostal, prostě mají nějakou paušální rezervu a snaží si udržet zákazníky za každou cenu, aby jim neodcházeli. Takže můžeš tímto způsobem si aspoň získat slevu za jejich ne příliš kvalitní připojení :-)

Clovece ty asi budes naky extrem, opravdu u UPC jsem cca od roku 2007, ne ze by nemeli vypadky, ale pouze kratkodobe, s rychlosti problemy jsem nikdy nemel, jejich modem Scientific je treba obcas restarovat, ale neni to pravidlem. Souhlasim s tim ze se vzdy ozyvaji po vypovedi poskytovani sluzeb, take s tim takto "ochcavam" a drzim cenu, urcite maji nejake rezervy kde az muzou jit, netvrdim ze zde v me lokalite se neda sehnat levnejsi provider, ale na optice je tu jen Poda a prave UPC.

Jde o to, že za celkem drahý poušál jaký nabízí UPC, tomu kvalita připojení absolutně neodpovídá a kolísání rychlosti u nich už bývá zvykem. Kdo jede pořád na UPC a neměl možnost vyzkoušet kvalitního provozovatele, jako třeba Poda a to i za levnější paušál než má UPC, nemá smysl mu to vyvracet. Mohu srovnat i přístup Pody v případě nějaké poruchy, to bylo až neuvěřitelně rychle vše vyřešeno k max. spokojenosti. UPC je naprostá tragédie i po stránce jejich přístupu k zákazníkovi. Takže snad se jednou dočkám a Poda nebo jiný schopnější provozovatel pevného připojení než je UPC dorazí i tady.
A jedna věc je někoho ochcávat a druhá věc být spokojený. Já s UPC spokojený nejsem, ale moc tady na výběr nemám, zbývá už jenom wifi a kdybych měl možnost pody nebo evkanet, tak ani za paušál 50kč bych u UPC nezůstal, i kdyby to připojení bylo dražší než u UPC, což ale paradoxně není. Pokud by jsi musel také modem čím dál častěji restartovat, aby to vůbec nějak jelo, tak věřím, že by tě to taky přestalo bavit. Nový modem už aspoň jede jak má (nezamrzá), kdy po týdnu konečně dorazil jejich technik, ale kolísání rychlosti se tím stejně nevyřešilo. Takže buď rád, že ve tvoji lokalitě to UPC náhodou funguje jak má. Sousedi už si dokonce stěžují i na kvalitu TV od UPC, že jim často "kostičkuje" obraz, čili UPC má problémy už i tady, ale dle UPC je vše naprosto ok. Jak taky jinak :-)

Nechci tady zavadet diskuse na tema kdo je lepsi, to by bylo na dlouhe povidani, UPC mam ctvrtym rokem, stahuji velke objemy dat ( HD filmy ) rychlost je skutecne stabilni a nic nekolisa, obraz pres jejich Handan nekostickuje, co mne stve je mala rychlost uploadu. Podu jako internetoveho providera jsem mel od roku 2003, nebyl jsem spokojen, jak s rychlosti ( vtehdy zde jeste nemeli optiku, kterou pozdeji slibovali nic se dlouho nedelo ), tak s jejich servisem, netvrdim ovsem ze nyni tomu neni jinak. Kdyz mam moznost udrzet si nizkou cenu za pomerne kvalitni sluzbu, rad toho vzdy vyuziji a "ochcavat" s tim budu dal, nakonec oni sami vedi kde maji meze;-) Shrnuto: UPC zatim spokojenost, mozna az mne v budoucnu vytoci, prejdu zpet k Pode.

Shrnuto: UPC zatim spokojenost

technicky jim to funguje. ale co se týká papírové mašinérie kolem, je to pražská monopolní lůza horší než místní garážníci nebo někdejší žlutomoří telecom - naprostá neschopnost trvale doručovat výpisy vyúčtování za služby. a že by byly pravdivé a bez chyb, to ani náhodou. po letech zbytečných válek je právě posílám do prd...

Omlouvám se že jsem tu neodepsal, ale byl jsem pryč. Bydlím ve Slezské.

Na problémy jsem přišel tím že jsem kopíroval velké množství dat do FTP a nahrávalo to nějakých 300KB/s, s kámošouvou rychlostí se to nedalo srovnat.
Když jsem stahoval, tak maximálně nějaké 4,3MB/S. Takže vím že to nejede jak má.

Podívám se na služby jiných poskytovatelů.

Měl bys trvat na dodržování smlouvy. Ať to spraví, anebo ti dají slevu.
Rozhodně se ohlížej po někom lepším/spolehlivějším/levnějším.

Mam Porubu net od ledna a mam pořad same vypadky do hodiny i 4 hruza.Technik nic umně neřešil.Všechny problemi haže na me PC.Dělal jsem test v přikazovem řadku v trasovani a při nenačteni domovske stranky seznam + centrum se ukazalo hostitel nenalezen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru