Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký CMS pro informační web

Dobrý den, rád bych vybudoval informační web, který bude zaměřen na PC. Je mi jasné, že existuje mnoho podobných webů, ale prostě bych to rád zkusil. První věcí, která mi brání v cestě, je výběr správného redakčního systému. Vím o Drupalu, Joomle, a spoustě dalších, ale jaký vybrat?

Požadavky:
- hlavně vysoká bezpečnost ze strany RS (hacker se dostane všude, ale radši bych něco spolehlivého)
- denní novinky zobrazené na homepage
- možnost oddílů jako jsou recenze, tipy, návody, atp...
- možnost provázat s fórem (phpBB 3)
- snadnější skinovatelnost
- možnost komentářů pod články, ale samozřejmostí ochrana proti spambotům (stačila by nějaká obyč. otázka - která bude jednoduchá, ale zabrání spambotům v té ohavné činnosti; bude nutno zřejmě naprogramovat, takže to nevyžaduji jako součást CMS, ale rád bych, aby její implementování nebylo příliš složité, PHP expert nejsem)
- pokud možno nějaký správce obrázků, ale není nutné
- přívětivé ovládání, ne příliš složité, ale zároveň by mělo být co nejobsáhlejší

- zkrátka, existuje nějaký RS, který se alespoň přibližuje mým požadavkům? Ptám se proto, neboť vaše zkušenosti jsou mi velkým přínosem. DĚKUJI :)

Předmět Autor Datum
Ty podmínky, co jsi vyjmenoval, splňuje právě Joomla i Drupal. A několik dalších. Samozřejmě, něco m…
host 28.03.2009 11:50
host
Pokud se ještě mohu zeptat, znáš Plone? Pokud ano, co na něj říkáš? Opravdu díky za příspěvek, dohna…
Ajtiii 28.03.2009 11:56
Ajtiii
Přiznám se, že o Plone jsem neslyšel. Nemusí být špatný, ale raději bych se držel více rozšířených C…
host 28.03.2009 12:04
host
Stejně jako v případě PC obchodu se bude muset začít od nuly. Já mám již několik recenzí připravenýc…
Ajtiii 28.03.2009 12:15
Ajtiii
Drupal nyní zkouším, ale příjde mi, že v administraci je nějak málo možností nastavit různé věci. In…
Ajtiii 28.03.2009 17:07
Ajtiii
O Drupalu vycházel seriál na Intervalu: http://interval.cz/serialy/drupal-vlastni-web-jedn oduse/ N…
host 28.03.2009 19:33
host
Ty spolupracovníky by bylo lepší najít předem než spoléhat na to, že je najdeš časem. Já vím, to se…
host 28.03.2009 19:30
host
to vše splňuje i Wordpress, osobně mi sedí ze všech těch co jsem zkusil nejvíce a také kamarád, kter… poslední
programator 29.03.2009 10:23
programator

Ty podmínky, co jsi vyjmenoval, splňuje právě Joomla i Drupal. A několik dalších. Samozřejmě, něco má lépe řešené Joomla, něco zas Drupal. A každý ti poradí co používá zrovna on, takže konečné rozhodnutí bude stejně na tobě. Oba systémy si vyzkoušej a který se ti bude zdát lepší, ten vyber. Oba tyto CMS mají velkou komunitu, spoustu témat (themes), pluginů atd, takže si je můžeš přizpůsobit podle vlastního přání. Velmi ale doporučuju znalosti HTML, CSS a PHP, protože bez toho se správa RS neobejde...

A ještě úplně nejdřív si ještě jednou rozmysli, jestli vynaložené úsilí stojí za to - webů zaměřených na PC je opravdu hodně. Tak si polož otázku, proč by měli lidi navštěvovat zrovna ten tvůj? Jestli máš zajištěné redaktory, spočítané náklady na provoz atd... Větší šanci na úspěch bys měl, kdyby jsi svůj web specializoval na nějakou konkrétní oblast. Nesnažit se tam nacpat všechno.

Pokud se ještě mohu zeptat, znáš Plone? Pokud ano, co na něj říkáš?
Opravdu díky za příspěvek, dohnal mne k zamyšlení... Zkusím web zpecializovat hlavně na notebooky, recenzí není nikdy dost, ale těch kvalitních je často opravdu málo. Potrvá to hodně dlouho a zabere hodně času a úsilí, ale maximálně se vynasnažím, aby ten web alespoň za něco stál... Uvidíme po čase :)

Přiznám se, že o Plone jsem neslyšel. Nemusí být špatný, ale raději bych se držel více rozšířených CMS.

Specializace na notebooky? OK, proč ne? Prodej notebooků za poslední měsíce neustále roste a tím pádem i počet jejich uživatelů. Ale budeš potřebovat recenzenty, testery, dodavatele výrobků atd... Jeden člověk tohle nezvládne. A opisovat články z jiných webů nemá smysl.

Stejně jako v případě PC obchodu se bude muset začít od nuly. Já mám již několik recenzí připravených. Největší problém budou fotky, ale musím to nějak zvládnout. Nejhorší bude najít časem kvalitní spolupracovníky...

Nevlastníš Ty náhodou nějaký portál? Tvé příspěvky jsou opravdu maximálně přínosné a vše, co jsi napsal má logiku a smysl a dovedlo mne to k zamyšlení nad doposud opomenutými stránkami mého snu. Nebál bych se Tvé příspěvky ohodnotit jako jedny z nejužitečnějších, co mi tu byly doposud nabídnuty. Díky! :)

Ty spolupracovníky by bylo lepší najít předem než spoléhat na to, že je najdeš časem. Já vím, to se mi to kecá, ale kde je vzít a nekrást? Sehnat schopného redaktora, který by psal recenze zadarmo nebo za nějakou symbolickou protihodnotu je nadlidský výkon. A na druhou stranu zase nemůžeš recenzování svěřit kdejakýmu týpkovi, který by to sice dělal zdarma, ale na mizerné úrovni, což by čtenáře odradilo.

Díky za poklonu - vysloveně portál nevlastním, i když nějaké weby provozuju nebo se na jejich provozu podílím.

Jak jsi psal, že už máš nějaké recenze připraveny, tak bych ti rád nabídl jejich zveřejnění zde na Poradna.net. Samozřejmě s uvedením zdroje na tvůj portál, což by myslím mohla být pro tebe dobrá propagace. Jen předem upozorňuju, že o zveřejnění rozhodují moderátoři poradny a články nejsou honorované - zatím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru