anonym
z kmínu žiaden.
kmínové silice sa používajú ako „dochucovadlo“ (kmínka, slovensky
rascovica).
cochee
Alkohol, přesněji, nespisovně, ale docela výstižně –
„kořalky“ – můžeme zjednodušeně dělit na pálenky a likéry.
Základem pálenek je kvas, který se destiluje a tudíž zdroj kvasu musí
obsahovat dostatečné množství jednodušších cukrů, ze kterých líh
kvašením vzniká. Likéry vznikají luhováním něčeho zatepla či studena
v potravinářském lihu, to „něco“ není zdrojem alkoholu – známé
např. becherovka a jägermeister (směs bylin), ořechovice (zelené ořechy) a
rovněž právě ten kmín ve „kmínce“ nebo alaši.
anonym
Alaš
Je nasládlý až sladký likér upravovaný mnohdy až do hustoty krémů.
Síla je 30 až 50 % chuť převážně kmínová, doplněná řadou jemných
příchutí vedlejších. Chuti alašové užívá se také u krystalových
kmínek. Alaš je čirý, bezbarvý.