Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký antivir vybrat? NOD32 nebo AVP Kaspersky?

Již léta používáme v jedné firmě antivir AVP Kaspersky (síť s pěti PC + další samostatná PC) a jsme s ním celkem spokojení. Hlídá spolehlivě, jen při skenování je PC poněkud pomalejší. Bude nám teď končit předplacená licence a přemýšlím, jestli nadále setrvat u Kasperského (viz třeba kaspersky ) nebo jestli zkusit vychvalovaný a oceňovaný NOD32 ( nod32 ). Prosím hlasujte v anketě, budu vděčná i za slovní odůvodnění volby. Pokud to nepovažujete za nutné, nepište prosím o dalších antivirech ;-) Děkuji předem za názory.

Předmět Autor Datum
Ja mam velice dobre zkusenosti s Bitdefenderem. Obsahuje i firewall, antispam a dobre se updatuje.
Martyn 12.08.2006 22:48
Martyn
Ono zalezi taky na tom kdo v ty firme dela a co se tam dela. Treba my meli v praci Kasperskeho, jen…
Redmarx N 13.08.2006 00:14
Redmarx N
Ono zalezi taky na tom kdo v ty firme dela a co se tam dela. Většinou se tam dělají celkem nenáročn…
Eva_M 13.08.2006 09:19
Eva_M
totoť totok 's četla? http://pc.poradna.net/question/view/51630-aol-nabiz i-active-virus-shield-anti…
lední brtník 13.08.2006 00:37
lední brtník
NOD jsem nainstaloval v jedne firme asi pred 5-ti lety, nastavil aktualizaci z mirroru (jeden pocita…
Jan Fiala 13.08.2006 05:44
Jan Fiala
Avg je na tom pro zajimavost asi dost spatne viz tyhle testy a take nazory moderatoru na forum www.…
Radek 13.08.2006 07:47
Radek
Ja se jenom musim vyjadrit k tomu, ze AVG by na tom udajne melo byt spatne. Ohledne ruznych testu ja…
Redmarx N 13.08.2006 21:05
Redmarx N
ja nevim jestli je na tom udajne a nebo doopravdy spatne, ale vzhledem k tomu, ze se to doctes na fo…
Radek 13.08.2006 21:49
Radek
Jinak Eva se asi ptala prave na AV na stanice... Ptala jsem se na stanice i na samostatné PC nepř…
Eva_M 13.08.2006 21:53
Eva_M
tohle je fakt tezky, asi se to da rict takhle, ze oba patri ke spicce, ale osobne si myslim, ze je N… poslední
Radek 13.08.2006 22:01
Radek
Mockrát děkuju za reakce a hlasování :-) Pokud se ještě někdo přidáte, budu ráda. K dosavadním reakc…
Eva_M 13.08.2006 08:48
Eva_M
no ja mam na pc CPU2600barton a kdyz nastavim oba AV na plnou kontrolu, tak je dokonce KIS2006 na 40…
Radek 13.08.2006 09:09
Radek
KIS2006 Promiň asi hloupý dotaz, ale co znamená ta zkratka? To je něco jako Kaspersky I? Service? D…
Eva_M 13.08.2006 09:16
Eva_M
KIS=Kaspersky Internet Security, je to ale verze s FW a pak maji jeste KAV a to je jen AV, ale hlida…
Radek 13.08.2006 09:18
Radek
KIS=Kaspersky Internet Security Díky za vysvětlení :beer:
Eva_M 13.08.2006 09:20
Eva_M

Ono zalezi taky na tom kdo v ty firme dela a co se tam dela.

Treba my meli v praci Kasperskeho, jenze hrozne zasekaval PC (nove verze uz jsou v tomto ohledu mnohem lepsi), tak jsme chteli neco jineho, co na tich PC nebude zrat pamet a procesorovy cas. A protoze mame na mail serveru nejaky linuxovy antivir + slusnej firewall, tak jsme vzali na stanice AVG a jsme spokojeni.

Oproti tvym variantam je levnejsi, nenarocny na pamet a procesor a splnuje svuj ucel vyborne.

Samozrejme NOD32 a Kaspersky s nim nelze porovnavat, ale ja razim teorii, ze kazdy si je za sve PC zodpovedny a kdo v praci nedela blbosti ale pracuje, ten moc viru na PC nechyti.

Zatim jsem se setkal pouze z temito druhy naazy :
1. Me dosel mail, ja myslel, ze to je nejaka srandicka, tak sem na to kliknul.
2. Ona se mi tam otevrela "sama" takova stranka a pak to zacalo hlasit, ze tam mam vir.
3. Ja jsem si prines soukromou disketu od znamyho, vrazim to do PC a zacalo to neco hlasit.

Ono zalezi taky na tom kdo v ty firme dela a co se tam dela.

Většinou se tam dělají celkem nenáročné kancelářské práce a lidi jsou rozumní, nelezou po "divných" stránkách. Nicméně ruku do ohně za všechny nedám. Přiblblé emaily chodí všem, ani filtry vše nechytí. A čas od času si asi někdo něco zahraje nebo je ke konci pracovní doby zvědavý a může zabrousit na nějaké stránky jaksi nepracovně :-[ Tomu 100% nezabráním ;-) No však to znáte...

NOD jsem nainstaloval v jedne firme asi pred 5-ti lety, nastavil aktualizaci z mirroru (jeden pocitac stahuje a uklada kopie aktualizaci do sdileneho adresare, ostatni se z nej aktualizuji). Je to nejjednodussi zpusb, i kdyz novy NOD uz umoznuje vzdalenou spravu a ovladani. Od te doby ani jeden problem s virem (a to je tam u nekterych lidi co rict), vse se samo instaluje a atualizuje.

Nevm, jak je na tom AVG a podobne firmy dnes, ale vim, ze treba AVG melo problemy pri uvedeni SP2, kdy ti nadherne shodilo pocitac do modre smrti, melo silene administratorske ovladani po siti, kdy o byli schopni nastavit jen ti nejvetsi guru a to jeste jen nekdy.

Ja se jenom musim vyjadrit k tomu, ze AVG by na tom udajne melo byt spatne. Ohledne ruznych testu ja tomu proste neverim, treba nema AVG tak zdatny marketing a co ja vim kdo od koho dostava zaplaceno.

Treba ja jsem se docetl, ze AVG hrozne zere pamet a zpomaluje pocitac a pritom ho mame v praci na nejakejch cca. 50 stanicich a nikdo o nem nevi. Dokud tam byl Kaspersky, tak nam furt volali lidi a stezovali si. (Tim nekritizuji soucasneho Kasperskeho - na vlastni oci jsem videl, ze beha celkem slusne.)

Co se tyka viru, tak pred casem jsme zkouseli AVG, Norton, Avast, NOD (CD s virama) a stoprocentni nebyl ani jeden. NOD jich nasel nejvic, pak Norton a AVG a nejhorsi Avast. Nicmene budu se opakovat ale na stanici bych si dal klidne i Avasta, kdyz se neleze na nejaky uchylacky stranky, tak se vir chytit nemuze a na maily ma byt antivir na mailserveru, aby neobtezoval az na stanicich.

ja nevim jestli je na tom udajne a nebo doopravdy spatne, ale vzhledem k tomu, ze se to doctes na forech, kde tomu lide rozumeji a testuji i sami (tudiz necerpaji z netu prejate vysledky)a i v testech nedopada nejak zavratne, tak bych rekl, ze to bude pravda. precti si par veci na viry.cz a projdi si ruzne testy. jinak AVG na mym pc byla tragedie, jelo jako snek, ale to je jedno, mne se ani nelibi to jeho hnusny rozhrani, vsechno slozity , brrr, ale kazdeho vec, ale i tak bych si ho koupil , pokud by v testech vychazelo dobre, protoze je cesky. jenze nikde neoslnuje, jen par lidi po netu ho brani a to je vse.

taky nevim, co kde kdo zaplati, ale treba prave na viry.cz, i kdyz nekdo rika ze protezuji nod, tak se doctes, ze AVG je tragedie a treba o NORTONU a ani KAV to nikdo nerika, takze je jasne, ze tam asi nic zaplacene nebude.

jasne, ze zadny AV neni 100% , to jsem nikde nerikal a taky je to prirozene, ale NOD proste ve vetsine testu vyhrava a potvrzuje to i u mne doma v PC a Kaspersky na tom neni o moc hur, chodil jsem schvane na ruzne zapraseny stranky a reakce Nodu je bleskova, samozrejme nevim, jestli to neni treba falesny poplach, ale jsem radsi, ze se neco objevi, nez kdyby AV nerval a v tichosti jsem mel v PC smejda.

je tva vec a tvoje volba, ze se nechas chranit mailserverem. ja budu mit radsi doma kvalitni AV, aspon podle testu co najdu na netu a nebudu se spolehat na kdovi co a koho. Jinak Eva se asi ptala prave na AV na stanice... Novy KAV je na mem PC rychlejsi nez NOD. Oba plne nastavene na kontrolu vseho co vubec jde nastavit.

Jinak Eva se asi ptala prave na AV na stanice...

Ptala jsem se na stanice i na samostatné PC nepřipojené do sítě = pár lidí dělá doma na singl počítačích.

Novy KAV je na mem PC rychlejsi nez NOD. Oba plne nastavene na kontrolu vseho co vubec jde nastavit.

Díky za postřeh. Jak vidím, NOD je známější a proto asi pro něj hlasuje víc lidí, ale kvalita NODu i Kasperského bude asi srovnatelná :-)

tohle je fakt tezky, asi se to da rict takhle, ze oba patri ke spicce, ale osobne si myslim, ze je NOD asi o malinko lepsi, i kdyz novy KAV hlida i veci, o kterych si NOD nechava zatim jen zdat(po prazdninach ma byt verze 3 a ta mam mit ruzne vylepseni), ale je na diskusi, jak dalece jsou vyuzitelne. Radsi mam ale kasperskyho a prave proto, ze se lip ovlada a libi se mne jeho ikonka:-D, ale nemam ho koupenyho a kupovat nebudu. Mam NOD na 2roky a zatim nelituju.
S tim znamejsim to neni pravda, ve svete, alespon co jsem ruzne cetl, neni NOD moc rozsireny, u nas ano.
Tady mas thread o KAV2006 viewtopic.php ale pise to kluk, co Kasperskyho nemam moc rad, ale udelas si obrazek o neco lepsi a mas tam i spoustu threadu o jinych AV. Procti a uvidis, jestli te to bavi. ja ti treba neumim rict, co je lepsi na serverech... Tam se to doctes a nebo pockej, az ti tady nekdo znaly odpovi , bude se to asi chovat jinak a taky jsou na servery trosku jiny verze rogramu.

jeste neco, NOD ma u me na pc v pameti dva procesy a zabira v pameti 17-25mb a to je jen AV. KIS2006(ne KAV) ma take dva procesy od 11-22mb v pameti a to ma navic firewall, antipishing, hlidani integrity souboru, hlidani zapisu do registru atd. Takze je fakt absolutne nenarocny na system.

Mockrát děkuju za reakce a hlasování :-) Pokud se ještě někdo přidáte, budu ráda. K dosavadním reakcím: AVG nechceme a netrváme ani na nějakém řešení zdarma, radši připlatíme za spolehlivou kvalitu, částky za roční předplatné nejsou dnes nijak vysoké. Free antivirů se trochu bojím. Programátoři jakéhokoliv SW musejí být z něčeho živi a nechce se mi věřit, že by o free produkt pečovali stejně dobře jako o licencovaný a placený SW.

Zatím to vidím tak, že zkusíme ten NOD32. Spolehlivost by měla být srovnatelná s Kasperským, ale možná bude méně zpomalovat počítače při skenu, co myslíte?

no ja mam na pc CPU2600barton a kdyz nastavim oba AV na plnou kontrolu, tak je dokonce KIS2006 na 40gb dat(verze s integrovanym fw)dokonce ryhclejsi nez NOD, neni to o moc, ale je a take v pameti zabira stejne a nekdy i mene mista a pritom hlida podstatne vic veci, pri vsech zapnutych volbach, ktere NOD ani nema. Mam ale standardne doma NOD-placenej a nestezuju si, i kdyz uz parkrat Kaspersky neco nasel po Nodu, ale NOD mne zas prijde rychlejsi pri ohlaseni viru, ktery jsou na nekterych strankach, ale nejsem odbornik, jestli o tom chces vedet vic, zajdi si na forum, par lidi se tam na to celkem specializuje i kdyz treba ja mam jiny zkusenosti s KIS nez oni pisou a nemusu s tim souhlasit.

KIS=Kaspersky Internet Security, je to ale verze s FW a pak maji jeste KAV a to je jen AV, ale hlida to spoustu dalsich blbosti, jako zapisiy do registru, pishing,hlida zmenene soubory atd. ale co sleduju vysledky na ruznych strankach, kde se testuji AV, tak Nod ma o neco lepsi vysledky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru