Avatar uživatele
Voldemord

Jaký fotoaparát vybrat ?

Dobrý den
Chtěl bych vybrat fotoapa. do 5 000 Kč.Vyžaduji aby měl minimálně 15mpx (kvůli natáčení videa) a co největší zoom :) děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3443 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Sorry, neporadím ti foťák, sdělím ti ale, že píšeš naprostou pitomost..
😁

  • 15 Mpix je potřeba na 4K snímání videa – kamery pro natáčení v tomto rozlišení používají úplně jiné snímače i procesory (pokud vezmu jen ty vlastnosti, které se týkají 4K), než foťáky
  • běžný foťák (bez ohledu na rozlišení snímače) ti dovolí natáčení max. FullHD (a k tomu je potřeba 2 Mpix) (víc ti neumožní procesor)
  • kvalita videa snímaná kompaktem je tak ´mizerná´ (optika, zpracování…), že pro běžné použití ti 1 Mpix (1280×720) bóóóhatě stačí (nepoznáš rozdíl od FullHD)

___
Takže:

  1. ujasni si, co vlastně chceš a proč
  2. ujasni si, jestli na ´tu věc´ máš 5 nebo 150 tisíc – a tedy zda ji vlastně chceš
  3. něco si o vlastnostech a schopnostech foťáků (a kamer) nastuduj, protože zjistíš, že to vlastně nechceš

😁
Tvá otázka – poněkud parafrázovaná, by totiž mohla znít: „Chci skůtr, ale musí mít motor aspoň 500 ccm (kvůli převážení stavebního materiálu)“…
😁

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Kvůli natáčení videa si kup videokameru.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
uccello

Vyber si zde z těchto ultrazoomů: http://www.al­za.cz/digital­ni-foto/ultrazoo­my/18852430.htm
Ještě bych se u některých modelů mrknul na recenzi. Speciálně kvůli videa, protože do této cenové hladiny bych nečekal žádné zázraky.
Doplňuji:
Než jsem šel do zrcadlovky, tak jsem jel na Nikonu Coolpix L110 a tam to video bylo hrozný. Možná bys lepší natočil na mobilu. :)

Upravil/a: uccello

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ronnie01

U těchhle levných foťáků bych na video ani zoom nekoukal. Optický zoom bude dost naprd, to tam spíš bude fungovat digitální zoom.
A nato ti opravdu bude stačit i mobil za 5k :) Přiblížíš skoro stejně a videa budou mít stejný rozlišení a navíc si zahraješ hry a zavoláš si :D
Jestli chceš foťák, kup si zrcadlovku za 20k.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ex-pert

Dobrý den,

Nebudu řešit jestli jsou kritéria nemyslné nebo ne, ale spíš Vám doporučím fotoaparát do 5 000. Předpo­kládám, že to je pro Vás směrodatené.

V teté cenové relaci bych si koupil kompakt Sony DSC-WX220. Nedávno si ho kupoval tchán. Nechtěl tahat zrcadlovku a chtěl mít foťak, který rozumně fotí a natáčí video ve slušné kvalitě pořád u sebe. Foťák má 18 Mpix, což je rozhodně dostačující. Objektiv překvapí solidní kresbou v celém ohniskovém rozsahu, i na maximálním zoomu kreslí dost ostře. Pokud budete chtít natáčet videa, tak Vás potěší, že natáčí videa ve full HD rozlišení. Co mu na něm nevyhovuje jsou odlesky v protisvětle a chromatická aberace.

Zajímavé je, že má wifi takže pro rychlá sdílení fotek z dovolené je to super :)

Zdroj: http://www.ob­chody24.cz/fo­toaparat-sony-dsc-wx220-cerny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek