Avatar uživatele
jaja12345678

Jaký hrozí trest za rušení nočního klidu po 22. hodině?

Ahoj, chci se zeptat jaký hrozí postih, když na nás někdo zavolá policii, že rušíme noční klid. Protože s kamarády budeme dělat oslavu narozenin a jsme si jistý, že neskončíme ve 22:00. Samozřejmě že pak se budeme snažit být více potichu, ale přece jen budeme opilí, tak úplný klid nebude a sousedi jsou dost mstiví a mám strach, že je budou chtít zavolat.
Díky :)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Smlouvyzdarm před 2427 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Muffz

Pokud přijedou poprvé, zpravidla se to řeší ústní domluvou a kázáním. Pokud přijedou podruhé, tak je to horší, protože vidí, že nedošlo k napravení. Pak může přijít bloková pokuta až 10 000,–. Pokud přijedou i potřetí, je to 15 000,–.
Pokud odmítneš zaplatit (řekneš, že žádný klid nerušíte a začneš se hádat), přejde celá věc do správního řízení (kde zaplatíš podstatně víc).

Obecně stačí nepouštět hudbu na plné pecky jak magoři a neřvat jak opice. Pokud se někdo normálně baví a směje, tak to ani policisté nebudou brát jako rušení nočního klidu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kryšpín

V Rakousku je zvykem, že obejdu sousedy a snažím se jim vysvětlit případné rozšířené rauty a vyslechnout jejich názor. V Česku je zvykem já jsem doma a na svém pozemku si mohu dělat co chci, někdo se chová inteligentně, někdo jako buran.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

Asi úplně neodpovím na otázku, ale alespoň upozorním, že to není tak jednoduché. Odpověď uváděnou Muffzem musím uvést na pravou míru, protože je sice celkem správná, ale jen pokud se budeme bavit o sankcích ze strany spráních orgánů (jak jsme zvyklí říkat – přestupkových komisí) a přihlédneme k tomu, že od 01.07.2017 platí zcela nový přestupkový zákon, jehož znění mi zatím zůstalo zcela utajeno (časem na něj určitě dojde, ale zatím prostě nebylo třeba). Podle původních předpisů by samotná hlídka na místě nemohla udělit větší pokutu než 5.000,– Kč (mladistvému maximálně polovinu), a to tzv. pokutou v blokovém řízení (často nazývanou bloková pokuta, ale to je špatné označení) , a to je (bylo) z pohledu zákona něco úplně jiného než jen pokuta. Kdo chce tedy vědět jak je to dne přesně musí se podívat do zákona 250/2016 Sb.
Tak mi to nedalo a koukl jsme na to …. dle nového můžete dostat v tzv. Příkazním řízení na místě od policie do 10.000,– Kč (termín pokuta v blokovém řízení již nový zákon neobsahuje).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

To záleží na tom na koho právě narazíš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Pozvi na oslavu i ty mstivé a zákeřné sousedy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek