Avatar uživatele
tonyped

Jaký je název prvního (originálního) biblického stvoření??

Jednou sem četl o nějakém biblickém stvoření které prý bylo před všemi ostatními. Takové originální zvíře. Myslim že se u něj psalo i něco s Noemovou archou a kreacionismem Už si ale nepamatuju, jak se nazývalo. Nevíte někdo? A prosím… nepište jako odpověď Bůh.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Andělé, johana 56, marci1 před 3640 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zkuste se podívat do archivu

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jak-se-jmenovala-prva-zena-adamova

O potopě světa se hovoří v různých mytologiích starověkých civilizací.. Ta, při níž přežil Noem a další, patří k nejmladším. a nejznámějším. Píše se o ní ve Starém zákoně.

Nejstarší epos o potopě světa je babylonský Epos o Gilgaméšovi. V souvislosti s touto potopou se hovoří i o Lilith, ženě Adamově před Evou – podle sumerské mytologie. .

V odkazu se dovíte o stvoření Lilith, první vampyrické bytosti, která odmítla poslušnost Bohu, svému tvořiteli. .

http://deti-noci.cz/2006/11/­tajemno/myty-a-povesti/mytus-o-stvoreni-lilith/

Další hebrejská báje o stvoření Adama a Lilith -
http://extrane­a.ifanda.cz/li­lith-hebrejska-baj

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap, johana 56 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Roman71

Název prvního (originálního) stvoření?
Profesor Charles Cutler Torrey ve svém díle The Four Gospels – A New Translation (2. vydání, 1947) uvádí toto: „Na počátku bylo Slovo, a Slovo bylo u Boha, a Slovo bylo bůh. Když bylo na počátku u Boha, byly skrze ně stvořeny všechny věci; bez něj nepovstalo nic stvořeného.“ (Bible, Janovo evangelium 1.kapitola, 1–3.verš) Je zajímavé, že když se mluví o Slovu, je napsáno bez velkého začátečního písmena – totiž „bůh“.

Toto Slovo (duchovní bytost – anděl), neboli Lo'gos bylo Božím přímým (a prvním) stvořením, jediným zplozeným Synem Boha a zjevně nejbližším Božím společníkem, ke kterému Bůh mluvil, když řekl: „Udělejme člověka k našemu obrazu, podle naší podoby.“ (1.kniha Mojžíšova 1.kapitola, 26.verš)
Apoštol Jan proto pokračuje slovy: „Ten byl na počátku u Boha. Všechno začalo existovat skrze něho a bez něho nezačala existovat ani jediná věc.“ (Janovo evangelium 1.kapitola, 2. a 3.verš)

Další texty jasně ukazují, že Slovo bylo Božím prostředníkem, skrze něhož začaly existovat (byly stvořeny) všechny ostatní věci. Je tedy „jeden Bůh, Otec, z něhož je všechno . . . ; a je jeden Pán, Ježíš Kristus, skrze něhož je všechno“. (1.dopis Korintským 8.kapitola, 6.verš) Slovo, Boží Syn, byl „počátek Božího stvoření“ a je také popsán jako ‚prvorozený všeho stvoření, protože jeho prostřednictvím byly stvořeny všechny jiné věci v nebesích a na zemi‘. (kniha Zjevení 3.kapitola, 14.verš a dopis Kolosanům 1.kapitola, 15. a 16.verš)

Snad jsem na nic nezapomněl.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Lilith ?
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Li­lith

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek