Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betonování podlah v domě a složení

Ahojte, koupil jsem si dome a ten měl dole ještě dvě hliněné podlahy a na nich jen desky a parkety. Vše šlo ppyč a teď se snažím vyovzit hlínu. Otázkou je kolik vyvozit a v jakém pořádí a vrsvtách dělat betonovou. Chci abych dal na hlínu cca 5cm botonové vrstvy , pak izolaci (svařil s izolací okolo stěn) , pak polystyren pro zateplení ale to nevím jakou šířku 7mm? , a na to potom beton s karisítí pro pevnost ale kolik zase tlušťku? Pokud můžete odsouhlaste mě jednotlivé vrstvy a por´dte jak je dělat širok popř. jiné vychytávky. Např, poměr pro beton.

Předmět Autor Datum
Tak abych to celé upřesnil: Jedná se o starší dům , obvodové zdi jsou z šedých tvárnic a cihel, příč…
cokapid 08.09.2010 11:02
cokapid
Takto bych to chtěl udělat? [786-bez-nazvu-jpg]
cokapid 08.09.2010 14:59
cokapid
Vcelku je postup správný,ale na hlínu bych nasypal 10 - 15 cm štěrku.na něj jen na srovnání betonový…
Jabraka 08.09.2010 23:31
Jabraka
Takže je lepší dávat karisíť až do horní čáasti betonu než do spodní? poslední
cokapid 09.09.2010 12:56
cokapid

Tak abych to celé upřesnil: Jedná se o starší dům , obvodové zdi jsou z šedých tvárnic a cihel, příčky taktéž. Domek je z poloviny podsklepený a z druhé poloviny ne. Potřebuji vyměnit hliněné podlahy v místě bez sklepu (2 místnosti). Ve zdech po obvodě vidím trčet cca 5cm nad zemí izolaci (vypadá jako IPA). Zdi byly před rekonstrukcí suché i když tam 2roky nikdo nebydlel. Jen příčka uprostřed byla vlhká a i když jsem větral nepomohlo to.Pomohlo až vytrhání dřevěných podlah a vyvození hlíny. Teď je zeď již suchá. Zajímá mě teď v jakém pořadí a jaké vrstvy dávat. Jestli dát první betonovou vrstvu přímo na hlínu ? A jak pak dál vrstvit a v jakých šířkách. Dát okolo zdí polystiren kvůli praskání?

Vcelku je postup správný,ale na hlínu bych nasypal 10 - 15 cm štěrku.na něj jen na srovnání betonový potěr.Pak hydroizolaci a natu pak 2 x 7 - 2 x 10 cm polystyren.Na něj nakonec 6 - 7 cm beton s karisítí a pokračovat s podlahou
Pokud chceš být progresivní,proveď celou podlahu na beton z Rigiduru.
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru