Avatar uživatele
Fůfan

Jaký je rozdíl mezi 2 počítači, když jeden má paměť HDD + SSD a ten druhý SSHD?

na tuhle otázku se mi zeptal můj kámoš, prý si vybírá počítač, ale nerozumí těmto definicím, protože pc s SSHD je levnější o celých 7 000 Kč než pc s HDD+SSD. a podle info z internetu je to prý to samé.
jinak mezi počítači není žádný rozdíl kromě pamětí.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2862 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

SSHD je hybridní disk, pro zápis dat používá klasické plotny jako každý jiný HDD, technologii SSD používá pouze jako vyrovnávací paměť. PC s tímhle diskem může být levnější proto, protože má pouze jeden disk, v té druhé sestavě jsou 2 samostatné disky, HDD a SSD.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rohlik

Internet v tomto případě lže. Tu je popis SSHD:
„SSHD jsou vybaveny kromě klasické mechanické části, která obsahuje datové plotny a čtecí hlavy, také 8GB interní NAND flash pamětí, která se využívá u SSD disků. Díky této paměti co dokáže skvěle spolupracovat s vysoko kapacitní částí, se disk stává rychlejší a méně náročnější na spotřebu energie. Na rychlou flash paměť se zaznamenávají data, která se nejčastěji používají a mění, nejvíce se jedná o systémové soubory Windows nebo jiných takto vytěžovaných dat aplikací.“
Už zde je patrné, že 8 GB paměť u SSHD nedokáže konkurovat disku s kapacitou 128 GB v SSD provedení. Nicméně rozdíl 7000,– je hodně velký, doporučuji si PC poskládat sám a ušetřenou částku investovat do SSD disku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet