Avatar uživatele
Werwolfo

Jaký je rozdíl mezi placením na internetu kreditní/debetní kartou a bankovním převodem?

Ahoj lidi,
budu potřebovat něco zaplatit po internetu a nikdy jsem to nedělal.
Mám na výběr platit buď: kreditní/debetní kartou nebo bankovním převodem.
Kartu mám, používal jsem ji zatím jen v obchodě, takže o placení na internetu toho vím asi tolik jako moje babička o internetu. I když.. Možná o něco málo víc.
Budu moc rád, když mi to někdo vysvětlí. :)

Zajímavá 0 před 2907 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kapka

Bankovním převodem můžete platit v internetovém bankovnictví své banky. Musíte znát číslo uctu příjemce.

Kartou se plati pres platební bránu. Ten, kdo neco prodává, to musí hlavně umoznovat takto platit. Pokud to ma, tak vas to tam navede po kliknuti na „zaplatit“. Musíte mit u sebe tu kartu nebo aspoň opsané údaje z ni. Budete vyplňovat číslo karty, datum expirace a trojcisli z druhé strany karty.

Nevím, co mam vse psat. Je to celkem rutinní záležitost. Ale chápu, ze když do toho jdete poprvé, ze z toho mate obavu.

Jestli se ptáte hlavně na ten rozdíl, tak ten je proste ve zpusobu placeni, i když obojí uskutečňujete na netu. :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Kartou
http://www.ionic-care.cz/je-mozne-platit-online-kartou-jak-tato-transakce-probiha.html
máte zaplaceno ihned, vytisknete a máte hned potvrzení o platbě v ruce nebo prodejce na účtu (vstupenka, zájezd na poslední chvíli apod.).
Pro platbu z účtu převodem Vám musí prodávající zaslat nejprve číslo svého účtu (nebývá vždy uvedeno předem), zaslat na E-mail fakturu s číslem svého účtu. Pak zaplatíte ze své banky převodem. Může zde být časová prodleva 1 i několik dnů, než se objednávka zpracuje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Moje, zatím jediná zkušenost je, že je to zbytečně složité, účastní se toho další subjekt a pokus o první platbu tímto způsobem se nepodařil. Pokud chci zaplatit něco svým účtem, použiju net bankovnictví a kartu používám jen při placení v obchodě. Je to vlastně nadbytečná záležitost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Kartou: Zaplaceno okamžitě, tvá banka/karta musí platbu přes internet podporovat a pokud podporuje různé limity, musíš je mít vhodně nastavené. Poplaky buď nebývají žádné, nebo poměrně nízké.
Nevýhoda: pokud platba neproběhne přes nějakou bránu které opravdu věříš (u nás několik společností poskytuje prodejcům platební brány) pak je potenciální riziko že si uloží info o tvé kartě a někdo časem někde zkusí zaplatit. (není to zas tak moc pravděpodobné, dá se zpravidla dohledat historie pohybů na kartě a zjistit pravděpodobný únik informací, stejně pak kdo dostal zboží za falešnou platbu)

Převodem: Platba trvá obvykle několik hodin až 3 dny (v rámci ČR, mezinárodně to bude ještě horší), platíš poplatky v rámci své banky (obvykle větší než za platbu kartou, při platbách do zahraničí mohou být poplatky až nechutné). Příjemce peněz nezíská informace které by mu umožnili Ti účet vysát. Zadání platby je obvykle časově náročnější.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Sova

Potřeboval bych poradit, jak si do eshopu implementovat možnost online placení kartou? dokážete mi poradit prosím?

před 1422 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Renikled

Není na tom celkem nic těžkého. Vybral jsem si společnost, která má zabezpečený systém pro online placení kartou. Výhodou bylo, že jsem nemusel platit žádné vstupní poplatky ani neplatím žádné fixní poplatky.

před 1419 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Jiří Sova

Do eshopu se nahrával platební systém jakým způsobem? takže platíte jen za proběhlou platbu? kolik?

před 1417 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Renikled

Řešil jsem to přes systém online plateb www.exactly.cz, kde jsem se domluvil na platbě 1% z každé proběhlé transakce. Když si tam zavoláte, tak se domluvíte pak přímo s jejich technikem, který zdarma pomůže se zavedením systému do eshopu.

před 1415 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek