Avatar uživatele
anonym

Jaký je rozdíl mezi povahou/rysy člověka, o kterém se říká, že spadl z Marsu, a tím, který spadl z Venuše?

Došlo mi, že Venuše je před Zemí a Mars až po zemi v pořadí oběhu planet kolem slunce, ale i přes tento fakt jsem z toho fakt jelen a nevidím další souvislosti.

Který člověk je vám bližší? Ten z Marsu nebo ten z Venuše?

Já sem asi ze Saturnu si myslím, takže mě do toho netahejte. Díky. ☻

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2858 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Ten co spadl z Marsu se naprosto nedokáže orientovat v novém prostředí, chová se jako mravenec, který spadne do psacího stroje. Ten co spadne z Venuše naopak naprosto ignoruje okolí. Po dlouhé vyčerpávající souloži má zájem jenom o pivo a cigaretu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

"Z Marsu padají muži, ženy pak z Venuše. Tak jako se liší planety, tak se liší muž i žena., i když to bylo napřed jinak.

Každá planeta je jiná. Venuše je pojmenovaná po římské bohyni lásky a krásy Venuši. Jedná se o jedinou planetu sluneční soustavy, která je pojmenována po ženě. Ta Venuše jako ta žena.

Mars e čtvrtá planeta sluneční soustavy, druhá nejmenší planeta soustavy po Merkuru. Je pojmenována po římském bohu války Martovi. Ten Mars jako ten muž.

Kdysi za pradávných časů se Marťané a Venušanky setkali, zamilovali se do sebe a navázali šťastné vztahy, protože uznávali a respektovali vzájemné rozdíly. Potom však přišli na Zem a stihla je ztráta Potom však přišli na Zem a stihla je ztráta paměti: zapomněli, že pocházejí z různých planet. Proto se objevují běžné konflikty mezi muži a ženami a ukazuje, jak se odlišnost mezi pohlavími může projevovat a bránit navázání uspokojivých milostných vztatů.

Rozdíly mezi muži a ženami se projevují neustále, v každé vteřině. Žena a muž se celý život dívají na svět a na vše kolem z opačného úhlu pohledu. S mírnou nadsázkou by se dalo říci, že co vidí jeden, ten druhý nikdy neuvidí a naopak. Proto se říká, že „muži a ženy jsou z jiné planety“, toho jsme si však vědomi v těch osvícenějších momentech – v situacích, kdy se odlišnost projeví a ten druhý dělá něco, co nám nedává smysl, pro něj používáme označení ze zvířecí a jiné říše…"
http://www.ze­nax.cz/muzi_jsou­_z_marsu_zeny_z_ve­nuse_10813.htm

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-se-rika-ze-zeny-pochazi-z-venuse

Přečtěte si knihu Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše od autgora od autora Johna Grava
„Proč muži tak často zapomínají na věci, které jsou pro ženu důležité, nebo třeba proč ženy tolik mluví? To jsou jedny z mnoha otázek, kterým se věnuje John Gray. Nepočítaně podobných otázek jistě každého z nás napadá dnes a denně. Jsou to témata, která se týkají každého z nás, ať je mu patnáct,nebo sedmdesát osm. Je to totiž o nás samých. Vysvětlují základní vzorcenašeho chování, především na pozadí vztahů mezi mužem a ženou.osobní zkušenosti a propracovanosti témat. Nepouští se do žádných plochých vysvětlení, do omílaného vzorce: žena – hospodyně, muž – lovec. atd.“

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Platí: Muži jsou z Marsu ženy z Venuše. Proto je mezi nimi malý rozdíl. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Ano, astrologicky se to dá chápat i tak. Pro mně je úsloví o tom, že někdo spadl z Marsu asi tak se stejným významem, jako že spadl z višně, padlý na hlavu a tak.

před 2858 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek