Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezdrátová klávesnice - zabezpečení, spotřeba

Ahoj,

rozhlížím se po setech bezdrátové klávesnice a myši. Zajímá mě co největší výdrž (obzvláště u myši - kdysi jsem četl test nějakého úžasného setu, kde baterky v optické myši vydržely při pětihodinovém denním používání rok či co) a hlavně zabezpečení.

Přenos mezi klávesnicí a počítačem bývá realizován přes BT nebo i jinak (27 MHz) a vzhledem k tomu, že potřebuju mít občas dostupnost cca pět až šest metrů, budu muset volit modely, které toto zvládají. Chtě nechtě se objevuje paranoia a zajímalo by mě, jak jsou tyto bezdrátovky odolné proti "napíchnutí" někým jiným, ať už úmyslně či neúmyslně.

Kdybyste měli nějaký tip na takový set s velkou výdrží, standardním layoutem a rozumně zabezpečeným přenosem, budu vám vděčen. Zatím googlím...

Předmět Autor Datum
Ahoj, nedavno jsem kupoval http://www.alza.cz/set-microsoft-wireless-laser-d9 5513.htm. K zabezpece…
Mrak 14.06.2010 13:02
Mrak
Kolik za to chceš utratit? Mrkni na tohle - výdrž tři roky na jednu "náplň", dosah se mi zjistit nep…
mif 14.06.2010 13:24
mif
Jojo, tohle je to ono, co jsem četl v minulosti. Cena vysoká, ale splňuje to moje požadavky, asi byc…
Moas 14.06.2010 14:01
Moas
spárování je v návodu: krámy se po zapnutí buď najdou samy (pokud jich není v okolí víc), nebo vyhle… poslední
lední brtník 14.06.2010 14:12
lední brtník
v konferenčce používáme jakýsi bezdrátový genius, vzdálenost není problém. teprve s vybíjením baterk…
lední brtník 14.06.2010 13:31
lední brtník

Kolik za to chceš utratit? Mrkni na tohle - výdrž tři roky na jednu "náplň", dosah se mi zjistit nepodařilo (user nemá tak velký byt :-)), ale je to hrubě přes osm metrů. Používá to unifikovaný miniaturní přijímač, ale co se týká nějakého zabezpečení, o tom nevím nic.

Jojo, tohle je to ono, co jsem četl v minulosti. Cena vysoká, ale splňuje to moje požadavky, asi bych do ní ty peníze dal. Ještě zkusím něco najít k tomu zabezpečení, dost by mohlo napovědět, jak vlastně spárovat základnu s klávesnicí a myší. Jestli se to najde samo, jestli se nastavuje v sw nějaký unikátní kód...

spárování je v návodu: krámy se po zapnutí buď najdou samy (pokud jich není v okolí víc), nebo vyhledání: na vysílači se zmáčkne tlačítko a klikne se myší a klávesnicí.
nebo mají zespodu přelaďovací mikrospínač na jiný kanál, kdyby se s něčím rušily a nechtěly se spárovat.

v konferenčce používáme jakýsi bezdrátový genius, vzdálenost není problém. teprve s vybíjením baterky - upozorní na to i indikátor dole na obrazovce - se dosah myši zkracuje.
proto by bylo ideální, kdyby myša měla parkovací dock na dobíjení, tím máš životnost pořešenou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru