Avatar uživatele
BELA81

Jaký je rozklad prstů při psaní na klávesnici?Myslím který prst na které písmena atd.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, marci1 před 3837 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nevím, zda vás jen zajímá postavení prstů nebo se chcete naučit psát všemi deseti. Je totiž třeba, abyste měla stále na zřeteli, že musíte vždy vycházet ze základní řady a také se na ni vždy vracet. Stejně tak další detaily.

Naučit se psát desetiprstovou metodou nejde za několik dní. Chce to pravidelně cvičit. Trvá to několik měsíců, i když je to individuální. Když nebudete desetiprstovou metodu dodržovat, protože při postupném nácviku neumíte psát všechna písmena, špatně se zvládá.

Zkuste projít odkaz, kde najdete výuku psaní všemi deseti a cvičení.

http://www.ty­pingstudy.com/cs/

1. týden – nadšení pro učení se něčeho nového …
1–3. týden – naučení se, které písmeno a znak kde najdu …
4–8. týden – trénink, trénink, trénink – cca 2 hodinky denně …
9. týden – chuť s tím praštit, protože ačkoliv jsem se už nedíval na klávesy, rychlost nepřicházela …
cca 10. týden – Zlom – nevím jestli je to tak u každého, ale u mě „to přišlo“ téměř ze dne na den – najednou přišlo zrychlení, které jsem očekával
od 10. týdne dosud – neustálý trénink – ale to je už o jiném … vždy když píšu na PC samozřejmě používám všech 10 prstů, abych nevyšel z cviku

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Psaní všemi deseti prsty, rozklad prstů : http://nedatluj­.cz/jak-zacit

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Když už, tak se mluví o prstokladu .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Supercom

tak jelikož je na klavesnici anglicke abecedy 26 pismen, tak na všech asi mit prsty nebudes. Zalezi, jestli chces psat vsema deseti nebo dvouma ja pisu ukazovackama, mezernik mackam palcem leve ruku a třeba Backspace prstenickem prave ruky, Tab prstenickem leve ruky :) Mela by si psat zpusobem, který ti vyhovuje :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Ad Marci1 – moc pěkné. Mohla bych se zepútat ještě zpětně, kde jste čerpala informace k imunitě? Chtěla jsem Vám napsat do IP, že bych Vám byla vděčná za zdroj, z něhož jste čerpala, ale neozvala jste se.

před 3837 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Díky. A jaká otázka a odpověď týkající se imunity to byla ?

před 3837 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Marci, to byla otázka na to, kdo kdy chodíme spát. Ty jsi tam psala odpověď, že nejzdravější je chodit spát kolem 22. hodiny. Což jsem si tedy nezávisle na Tvé odpovědi odzkoušela na vlastní kůži. Ty jsi tam uváděla v téhle souvislosti dopad včasného spánku na imunitu. No a protože s tou já mám letos kapku problémy, tak mne napadlo, že bych se Tě mohla zeptat, jestli jsi čerpala z někjakého textu, kde bych se k tomu dověděla něco navíc. Nastudovat si to jsem schopná, jen potřebuji naťouknout, kde hledat. Pokud si vzpomneneš, budu ti moc vděčná.

před 3836 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Podrobných informací na netu moc není, ale článků o tom, jak kvalitní spánek (cca 8 hod.) posiluje imunitu je tam dost. Pokud jsem nemohla v noci spát ( kvůli tragické události v rodině ) byla jsem nemocná a cítila jsem se i fyzicky špatně. Osm hodin spánku ( ulehnout před půlnocí ), spánek ve vyvětraném pokoji, ve tmě ( i žaluzie zatažené ), v tichu a při pootevřeném okně je pro mně nejlepší. A jelikož jsem alergik, imunita je o.k. Nachlazení, ani chřipku jsem neměla už hodně let a doufám, že to tak bude dál. A ještě k tomu brzkému odchodu ke spánku : četla jsem někde, že spaní před půlnocí je lepší, než multivitamíny. Držím palce, ať se Ti imunita zlepší. 🙂
O imunitě se píše třeba zde : http://jenpro­krasu.jenproze­ny.cz/zdravi/7089-posilnete-imunitu-vydatnym-spankem

před 3836 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Díky moc.Článek si hned ráno přečtu. S tím usínám jsem to zjistila už dříve – pokud neusnu kolem 22. hodiny, tak usínám špatně a ráno jsem jak rozbitá. Prošla jsem si toho dost a snažila jsem se vydržet za každou cenu. Potom přišla borelioza, sotva se to začalo lepšit, tak mi barák vyplavila povodeň. No a teď se k tomu ozvaly roky, kdy jsem byla neustále v jednom kole a neuměla odpočívat. Takže v lednu jsem dostala virózu a půl roku jsem se z ní léčila. Už mám strach i z obyčejné rýmy. Právě při tom zjistila alergoložka, že s tou imunitou na tom nejsem dobře. Ale každopádně to tak nemíním nechat. Děkuju za radu a za Tvá slova.

před 3835 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek