Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezdrátové připojení - Bridge

Dobrý den, jsem majitelem dvou routerů, jeden se jmenuje ASUS RT-N10 a druhý ASUS RT-N12.
Do routeru ASUS RT-N10 jsem připojil kabel s internetem a přes wifi jsem začal vysílat síť s názvem PEPA a protože potřebuji signál dostat dále než tento router dosáhne tak jsem zapojil druhý router ASUS RT-N12 a nastavil jsem ho tak, aby signál přijal zesílil a poslal dále pomoci funce Bridge.

Zatím to testuji v jedné místnosti a zdá se, že vše funguje jenže nevím jak si ověřit jestli síť PEPA vysílá router ASUS RT-N10 a nebo ji vysílá ASUS RT-N12. V počítači vidím síť PEPA mohu se k ní připojit vše funguje, ale nevím jesli jsem připojen k routru ASUS RT-N10 a druhý ASUS RT-N12. Poraďte mi jak to mohu zjistit.

A to není vše jakmile jsem v routru ASUS RT-N12 aktivoval funkci Bridge čili jakmile začal přijímat síť PEPA a tu zesilovat tak původní síť, kterou router ASUS RT-N12 vysílal například MARTIN zmizela což je správně, ale tím mi vznikl problém a to jak se mám k routru ASUS RT-N12 připojit a změnit jeho nastavení zpět, aby zase začal vysílat síť MARTIN a přestal fungovat jako zesilovač sítě PEPA. Když v prohlížeči zadám tuhle adresu 192.168.1.1 tak se připojím na router ASUS RT-N10, který síť PEPA vysílá, ale do routru ASUS RT-N12 se zaboha nemůžu dostat. Nevíte co s tím?

Předmět Autor Datum
režimy wds/repeater nepoužívám, budu spíš jen spekulovat. nepoužívám ani bridge, který slouží na bez… poslední
lední brtník 30.01.2014 07:55
lední brtník

režimy wds/repeater nepoužívám, budu spíš jen spekulovat.
nepoužívám ani bridge, který slouží na bezdrátové propojení dvou nebo více zařízení podle jejich mac adres. funguje jako půl převodníku lan-wifi-lan, nejde o repeater wifi-wifi.

oba routery stejného výrobce měly na začátku stejnou lan adresu, to nebyl nejlepší nápad - takže jeden z nich posunout třeba na konec rozsahu.
router nastavuješ zásadně přes kabel, ne přes wifi.
režim bridge rozpojíš vypnutím wifi, pak si nastav co chceš.
programy inssider nebo wirelessview ukazují mac adresu ap, ke kterému se připojuješ.

typickou nemocí českých uživatelů je fouknout router na nějaké nesmyslné místo do bytu a chtít přijímat signál za 2-3 dalšími zdmi.
chcípácký signál se pak snaží řešit špadně průchodným repeaterem (přístup na domácí nasdisk pak musí stát za to). stolní pc, nas disk nebo společná tiskárna nepatří na wifi.
ani při rekonstrukci bytu/domu nemyslí na pc síť a nenatáhnou si kabel. jde ho dodatečně nacpat do lišty nebo schovat do podhledů.

pokud se ti zdá repeater jako normální řečení, je to tvůj boj. oprav si tu lan adresu a hrej si.

lepší je vytáhnout lan kabel až do části bytu se slabým signálem a tam zapojit druhý router jen jako ap (wifi-switch). využiješ jen lan část bez wan vstupu, bez dhcp, wifi nastaveno stejně jako na prvním routeru jen s jiným kanálem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru