Avatar uživatele
anonym

Jaký je toto typ kotle? Nastavení? (viz obrázek)

Prosím o radu – o jaký typ kotle Protherm se jedná? Popř. jak ho nastavit na vysokou teplotu ohřevu? Vyměnila jsem i baterie, ale teplota se o moc nezvýšila a to zapínám proud na co nejteplejší.
Jedná se o průtokový ohřívač vody, zbytek plochy je bílý a nikde nic. Koukala jsem všude možně, ale nenašla jsem žádné označení, proto zkouším zda se zde někdo vyzná ;)

http://www.jpeg­.cz/images/2016/03/­06/kwuLQ.jpg

Děkuji za všechny rady a tipy :)

Zajímavá 0 před 2975 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
jáára

Odvzdušnit radiátory…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

To nevíš jaký typ kotle máš.
Zřejmě se ti jedná o ohřev teplé vody, když měníš baterie. To je ale měníš zbytečně, ty na teplotu ohřevu v kotli mít vliv nebudou.

Má vůbec tento kotel ohřev vody, nebo je jenom pro ohřev vody ? Vidím jenom jeden termostat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

To je jen na teplou vodu? Tu vodu pouštíš vždy naplno? Ono je možné, že ten kotel zkrátka výkonově víc neutáhne. 24kW je tak cca že sprcha naplno bude horká, ale ještě snesitelná, ale voda naplno do vany bude jen vlažná.

Zjisti typ a výkon kotle. Podle caflíků Ti to určí málokdo. Typový štítek bývá buď někde nalepen na boku, nebo pod prvním snímatelným krytem. Někdy i záludně na tom krytu zevnitř 😉

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Zkus pustit z kohoutku pouze teplou a jen tolik aby kotel sepnul. Pokud bude voda stále příliš studená, pozvi si někoho na opravu. Pokud ne, pravděpodobně jen nejsi zvyklá kotel používat. Buď si časem zvykneš, nebo zapřemýšlej nad jiným řešením.

před 2975 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek