Avatar uživatele
VeRe1983

Jaký je v autobazarech procentuální rozdíl mezi výkupní cenou vozidla a konečnou, za kterou jde do prodeje?

Je možné, aby autobazar prodával auto za dvojnásobek ceny, než jej vykoupil? Zcela běžné přibližovadlo tuctové značky v nejnižší výbavě. Zaměstnanec bazaru by tohle pochopitelně neprozradil, patří to mezi jejich know-how, tak mířím mezi ty bývalé, pokud se tu náhodou někdo nenajde.

Zajímavá 0 před 2376 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kryšpín

Je to tržní hospodářství, když to někdo levně prodá a další drahé koupí prostě normálka

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Autobazarista jsem sice nikdy nebyl, ale věřím, že je to klidně možné. Všechno záleží na tom kde a od koho koupil. V některých zemích jsou ojetiny velmi levné, protože jejich opravy a likvidace se nevyplatí, je to tam drahé. Něco málo na tom opraví, aby to prošlo STK a je vymalováno.
Koukni jaké skvosty jsou zadarmiko k mání v Hong Kongu:
http://www.au­toforum.cz/za­jimavosti/uli­ce-hong-kongu-jsou-plne-opustenych-ac-casto-cennych-aut-proc/?utm_sou­rce=rss&utm_me­dium=direct&ut­m_campaign=rss

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Před lety jsem jednou auto do bazaru prodával, utržil jsem požadovaných 40 000, poté tam naleštěné stálo s cenovkou 69 000. Za kolik se nakonec prodalo nevím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
VeRe1983

No já jsem prodal KIA Picanto za 30 000 Kč, ruční stahování oken, žádná klima, převodovnka manuál, z nějaké ,,výbavy" snad jen zimní pneu, rádio a Defend Lock. Co nevidím, další den je vystavena za 65 000 Kč, to jsem šel absolutně do kolen nad tím, jak jsou autobazarníci schopní člověka oškubat a že jsem neměl a nemám o této profesi žádné iluze, inu čekal jsem max. 45 000 Kč. U trojpísmenkové konkurence nabízeli výkup za 27 000 Kč. Jinak tohle ,,mé" auto bylo bezkonkurenčně nejdražší v nabídce autobazaru, byť bylo jedno z nejdražších a po třech pojistných událotech, kroupy skoro totálka a dvakrát ťukanec na dveře, vše opraveno, u výkupu přiznáno a v Cebiii snadno dohledatelné, čili kdyby zákazník chtěl, tak se koukne a nestačí se divit. Fakt úroveň drzosti autobazarníků je neuvěřitelná.

před 2375 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek