Avatar uživatele
E.

Jaký je vhodný netbook na střední školu (dlouhá výdrž baterky, rozumná cena?

Zdravím, nemohl by mi někdo zkušený poradit? Potřebovala bych, aby to byl netbook (s velkým notebook se mi nechce tahat:) ), aby měl dlouhou výdrž baterky (pochybuji, že si to budu moct někde nabíjet ve škole). To jsou asi nejdůležitější věci, jinak je mi to vcelku jedno, ale aby byla rozumná cena a nějaká ta kvalita… Budu ráda, pokud mi někdo poradíte:) Děkuju předem

Zajímavá 0 před 3557 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
jpau

Nevím co chceš studovat ale nejlepší je do školy tužka a papír (nejvíc si z toho zapamatuješ, nejrychlejší forma zápisu z člověka na médium (ano umím psát na klávesnici rychleji než na papír, ne neumím psát vzorce a kreslit na počítači rychleji než na papír)).

Tzn. kup si něco, s čím se bude dobře pracovat (tzn. lepší velké než malé) a nech to válet na intru nebo doma. Z vlastní zkušenosti ti můžu říct že parametry typu malé, dobré, dlouhá výdrž a rozumná cena se většinou neslučují. Osobně jsem při nákupu svého počítače musel slevit z malé (nakonec musel stačit lehké) a dlouhá výdrž.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
huxa

A rozumná cena je dle tebe co? Dnes se už netbooky téměř nedělají, kompaktnost a rychlost zaručují ultrabooky, ovšem cenovka tak od patnáct tisíc.
Také jak dlouho potřebuješ, aby fungoval na baterku? A na co jej chceš používat?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Tady – http://www.mi­ronet.cz/Advan­cedSearch.asp?Ca­tId=1504&Sear­chButt=1&EXPT=&pn9054|From=5|33 , „Filtr: značky – parametry – dostupnost“ – si namodeluj své potřeby a koukni na finanční možností…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Nebuď ako štátne orgány, za málo peňazí svetovú špičku.
Kvalitný netbook, považujme zaň aj notebook bez vstavanej CDROM, s dlhou výdržou, stojí viac než jednoduchší notebook s DVDROM to znamená medzi15–20 tisíc korún. Ak má vydržať na batérie dlhšie, musí pracovať na úsporný režim, teda nie tie nové akčné hry, ale len jednoduché pozretie si pošty, prípadne sem tam niečo spracovať vo worde a excele. Ostatné, hry a videá sú prosto žrúti elektrickej energie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
McArthur

Netbook je hudba minulosti. Sice na trhu ještě občas jsou, ale prakticky je to mrtvá záležitost. Místo netbooku se dávají tablety (nejlépe s úhlopříčkou 10", odkaz: http://www.ci­pel.cz/produc­t.php?id_produc­t=3313 ) s fyzickou klávesnicí (odkaz: http://www.ci­pel.cz/produc­t.php?id_produc­t=4194 ). Není to nikterak drahá záležitost.

Jinak je lepší koupit buď ultrabook (odkaz: http://www.ci­pel.cz/produc­t.php?id_produc­t=3391 ), kde jsou ceny od 15000 Kč nahoru nebo ustoupit z parametru „hmotnost“ a koupit klasický 13,3" notebook.

Při volbě operačního systému je potřeba se podívat na to, co studujete. Pokud to budou především humanitní studia, plně dostačují notebooky s Linuxem. Pro technická studia určitě notebooky s Windows.

Ale jak píše „jpau“, nejlepší je tužka a papír, protože do hlavy to potom leze lépe.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek