Avatar uživatele
Danina65

Jaký je vliv KKK v současné době?

V době svého vzniku po občanské válce měl miliony členů, kteří prosazovali zájmy hnutí.Jak je tomu dnes? Existuje ještě a pokud ano, kolik má členů a jak se projevují?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap, gagaga, pepe88 před 2497 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

1. Ku Klux Klan působí v 25 státech USA.

KKK nepatří l do minulosti nebo že se jen týká je rasistických útoků na jihu, ale je třeba vědět, že aktivní skupiny pracují v polovině amerických států . To zahrnuje především místa jako Mississippi, Alabama a Jižní Karolína a další, překvapivě oblast New Yorku, New Jersey a Illinois.

2. „Klanové“ členství v USA je mezi 5000 a 8000 osobami
Počet se zmenšil, ale stále je jich dost.

3. Neexistuje „jeden Klan“.
Moderní KKK již není sjednocenou skupinou. Mnoho ""skupin"", které působí po celé zemi, nemá mezi sebou žádný oficiální vztah a často uplatňuje místní rivalitu.

4. KKK má speciální YouTube show jen pro děti.

5. Bývalý velký čaroděj Ku Klux Klan David Duke je překvapivě dobře spojený s americkými kongresmany.

6. Shromáždění KKK se stále vyskytují pravidelně po celé zemi.
Kromě protestu v Jižní Karolíně zůstávají KKK a bílá shromáždění obhájci nadřazenosti určité skupiny, zvláště pak jedné, která je určena rasou nebo pohlavím.

7. Tato kapitola KKK Severní Karolíny ěří v rovnost práv pro černochy a manželství stejného pohlaví.

Bohužel pro „KKK“ se Ústava a zákony Spojených států v minulém století poměrně změnily. Současná 14. změna Ústavy výslovně zaručuje „stejnou ochranu zákonů“ vůči „všem osobám narozeným nebo naturalizovaným ve Spojených státech“.

Navíc díky nedávným rozsudkům Nejvyšších soudů nyní „platné zákony“ zahrnují věci jako je školní desegregace, mezirasové manželství a celonárodní legalizaci manželství stejného pohlaví..

https://mic.com/ar­ticles/121628/7-facts-about-the-kkk-operating-in-america-today#.1uGdNDMjD

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Dnes je okolo 30 organizací, které aktivně působí. Některé Klany se začaly hlásit dokonce k nacismu a některé dále uznávaly bývalé hodnoty za rekonstrukce. V šedesátých letech se Klan, ale opět aktivoval a rozpoutal novou rasovou válku. Klanu je z té doby připisováno mnoho rasově motivovaných teroristických útoků a vražd. Známé jsou především pumové útoky na černošské kostely nebo přestřelky v ulicích. Klan díky těmto útokům znova ztrácel podporu a v devadesátých letech zbyl jen zlomek z toho co Klan byl kdysi. Dnes však znova nabírá podpory především u nových generacích, které se do Klanu přidávají a Klan opět nabývá ztracené síly. http://www.ga­mepark.cz/kuklux­klan_344022.htm

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Co to tady říkáš, nic tak špatného v USA nikdy nebylo a není.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek