Avatar uživatele
Eglantine

Jaký je váš názor na novináře v dnešní době?

Myslíte si, že tato profese je stále ještě prestižní (tedy za předpokladu, že jste ji za prestižní někdy považovali)?
Nebo vám připadají žurnalisté jako loutky v rukou oligarchů či naopak jako „kavárenští povaleči, havlisté a sluníčkáři“, kteří se ohánějí velkými slovy, i přes skutečnost, že nic pořádného vlastně neumí?

Děkuji za vaše názory!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Elk, Drap, hapiky před 2536 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Jaký je tvůj názor na dělníky v této době??
😉
Někteří jsou fachmani a jiní přetrhdíla…
___
Podobné je to ve všech profesích – i té novinářské…
Jsou novináři slušní a respektovatelní, jsou i laciní a ostudní…
😉

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Odpoveď byla označena jako užitečná

V dnešní době, kdy je třeba především plnit rychle různé internetové zpravodajské servery, šla kvalita novinářů obecně dolů, až tak, že někteří neovládají ani český pravopis nebo nedají dohromady srozumitelnou větu.
Zjišťuju ale, že pořád mají něco do sebe staré dobré papírové noviny. Na ty já normálně nemám čas a jsem dalek toho, abych je kupoval a po chvíli je odkládal do starého papíru. Občas se k nim dostanu u tchána, který je stále odebírá. A tam si počtu. Nemyslím takové ty hlavní zprávy, co jsou všude, ale třeba nějaký zajímavý článek z regionu, reportáž k nějakému nadčasovému tématu nebo fejeton. Tam je ještě stále k nalezení ta stará kvalita.
Co se týče televize, tak Nova s Primou to jsou lovci senzací a zvláště reportéři Novy mi zhusta připadají jako idioti, kteří by se nijak neuživili. Na ČT jsou sice schopni kvalitní práce, jenže se mi nelíbí, že chtějí diváky vychovávat a poučovat o tom, co je správné.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Eglantine Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nehodnotil bych, že nic neumí. Nelíbí se mi ale pravidelné vysílání a psaní zpráv, značně neobjektivně. Samozřejmě jsou mezi nimi různí lidé s různými názory, ale i přes to by se podle mne, alespoň ve veřejnoprávních mediích, která platíme ze svých peněz, mělo informovat více objektivněji a ne obhajovat a hlásat pravdu jen určitých skupin.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

No, každý se nějak živit musíme. Jsou novináři a Novináři. Ti horší ani neumějí česky a chytají se každé kraviny, jen aby to byla senzace. Většinou nerozumí tomu, o čem píšou, takže jsme se dozvěděli např. i to, že korejské vojenské rakety letěly do výšky 2000 km. Na politice jim nezáleží. Vážím si jen těch novinářů, kteří mají důvěryhodné zdroje.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Jak říká náš pan první přímo zvolený prezident: „Novináři by se měli likvidovat, je jich moc.“

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elk

Jak vlastně můžeme definovat novináře? Dnešního, za dob komunistů, v Asii, Anglii anebo v kterékoli části Ameriky? V dnešní době jsou novináři považováni za póvl, špínu a dokonce i parazity. Komu ale slouží? No přece těm, kdo je platí! Co je to za voly, když na ně nadáváme? No přece MY! Držkujeme, nadáváme, ale média, která používají, přesto sledujeme, kupujeme časopisy a noviny, díváme se na netu na ty rádoby zprávy…a … pak držkujeme. Ano – i já si to přečtu, podívám se. A kdo jsem já? Blbec, který si zanadává. Blbec, který reaguje ventilací předaných informací. Blbec, který se zasměje. Blbec, který, když si udělá názor – a nemusí to být hned – to příště číst nebude a pustí to z hlavy.Takže – novinář je práce velice důležitá, jenom záleží na tom, jak a kým jsou informace podávány. A taky, za jakým účelem. Číst totiž neznamená jenom .........číst.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Většina novinářů když dělá s někým rozhovor, tak pouze slepě papouškuje jeho názory, i když je to sebevětší blbost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jsou furt stejní: „koho chleba jíš, toho píseň zpívej“ >>> všichni jsou nezávislí jen v první větě, pak dostane slovo peněženka a někdy i osobní názory, ale objektivita, to je to co jim chybí (u bulváru to nečekám, tam mi to nevadí) …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Novináři jsou různí, jak si český národ vytvořil, většina super 4. kategorie.
Skopčáky nemám rád, ale německý novinář mně pravil: Typickou českou vlastností je závist, potrpí si na tituly /hlavně z Plzně/, přenášet drby, hltat amerikánské filmy, předvádět se, břímě rodiny nese převážně žena, rodinným miláčkem je pes, volné chvíle tráví kutilstvím, hospodou, hracími automaty a nekonečnými nákupy. Velmi rádi žijí na dluh a často nevědí, jak jej splácet, poté skučí a naříkají. Prý mají rádi zdvořilost, ale chovají se obhrouble, dochvilnost neznají, pět-deset minut sem tam je vůbec nerozhodí. Občas po letech jsou bojovně naladěni, nechají se ale opět oblbnout sliby.
A z tohoto se rodí a vytvářejí čeští paparazzi.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek