Avatar uživatele
Legends

Jaký je váš pohled na ztrátu panenství již ve 14–15 letech?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3943 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Trinity

Já myslím, že je to předčasné. Klidně se dá nějaký rok počkat. A ve čtrnácti jde o trestný čin, pokud má ten druhý patnáct a více.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hakunamatata

Proč by ne, dnes už panenství nemá žádnou cenu, v ČR je to normální věk pro první sex. Fyzicky a většinou i psychicky jsou dívky v tomto věku dost vyzrálé aby věděly co dělají. Je jasné, že si to v tomto věku moc neužijí. Ale užijí si to víc v 17 nebo 19? Těžko. Takže za mě je to jedno, zda je to ve 13, 15 či 19, hlavně když to bude s někým, koho má ráda.

Srovnám-li to s některými zeměmi či náboženstvími, tam dívky nezřídka přichází o panenství před 10 rokem života a i přesto žijí normálním životem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Luuu

Nemyslím, že to je o věku, ale hlavně o partnerovi a té slečně… Já sama jsem o to přišla někdy skoro v 19 a teda, ač jsme se nedávno rozešli, tak to bylo nejkrásnější, jaký jsem si to mohla přát…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MK44

Zákon v ČR, zjednodušeně řečeno, povoluje sexuální styk od 15 let. Zralost k sexuálnímu životu je samozřejmě velmi individuální. Problém je, že ji ve zmiňovaném věku nikdo nedokážeme smysluplně posoudit. Buď se cítíme zatraceně dosplělí, aby nám do toho někdo kecal, nebo naopak necítíme a tím víc se cítit chceme… Vhledem ke zdravotním rizikům spojeným s interupcí v adolescentním věku a nemožností se samostatně ekonomicky postarat o potomka před ukončením vzdělání je rozumné do té doby zůstat u nekoitální erotiky. (Pozn: Je-li ve hře početí nového života, nejde o nějakou „dětskou hru“, pane Begemot.)
Sexualita je silně emotivní záležitost a první zkušenosti bývají významné pro další život. Je velmi hezké, pokud má někdo zážitek, jaký nastiňuje Luuu. Naopak „zbavovat“ se panenství s kýmkoli, za uspěchaných, nedůstojných či jinak eckelhaft podmínek může danou stránku života dlouhodobě znechutit. A na druhou stranu: čekat na opravdu ideálního prince – to bychom nejspíš vymřeli.
Pokud se týká panenství jakožto, již poněkud konzervativní, „sociální“ hodnoty, nedoporučuju tím mladé dámy stresovat.
(Pozn: Posuzovat „normálnost života“ dětských maminek v exotických zemích se neodvažuju posuzovat pro neznalost podmínek v konkrétní kultuře, ale čistě lidsky mně jímají pochybnosti. Rozhodně tento jev nepovažuji za dosaditelný do kultury evropské a do citovosti středoevropských děvčat.)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?iceT Nahlásit

Avatar uživatele
Begemot

Pokud jsou oba účastníci mladší 15 let, tak jde jen o dětskou hru.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví