Avatar uživatele
456jkl@post.

Jaký je význam slova politoložka?

Asi se jedná o „odbornici“ na teorii politiky…

Dotaz je přímo myšlen na titulek ve veřejnoprávní televizi ČR, kde v diskuzním pořadu byl u jména a příjmení uveden výraz „politoložka“.

Upřesním, o co mi jde: kdo konkrétně rozhodl o tom, že byl v titulku použit výraz politoložka? Jméno, příjmení zaměstnance televize, který rozhodl, že politoložka je nejvhodnější? Jde o veřejnoprávní televizi a veřejnost více zajímá sexuální orientace diskutující. Je skutečnost taková, že jeden zaměstnanec veřejnoprávní televize (který by měl sloužit veřejnosti) si hraje na „boha“ a tvoří titulky a pojmenovává účinkující v televizi podle toho, co zrovna „užil za fet“? 🙂

Zajímavá 0 před 2475 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Ano. Politoložka je odbornice na politologii.

K doplnění. Nejde se jednoznačně vyjádřit, protože podle vašeho doplnění je těžké posuzovat vhodnost či nevhodnost účastníka v určitém pořadu.

Politoložka nemůže diskutovat? Kdo rozhodl? Někdo, kdo je za pořad zodpovědný. Máte-li výhrady, obraťte se na TV.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Pokud shledáváš v označení politoložka nějaký problém, či přímo porušení zákona, obrať se na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání – http://www.rrtv­.cz/cz/. Tady tvůj problém asi nevyřešíme.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Politoložka popisuje a hodnotí politické jevy. To je dáno tím, co vystudovala. Jak bys ji chtěl tedy nazývat?

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Je to zcela v pořádku. Politoložka je pojmenování povolání. Muž je politolog, žena politoložka, stejně jako učitel-učitelka.
„Politolog zkoumá strukturu politického, sociálního a ekonomického systému společnosti, přičemž ho zvláště zajímají protichůdné vztahy mezi jednotlivými elementy systému. Jednoduše řečeno, zkoumá způsob řízení společnosti, jeho formy, organizaci a cíle.“ 🙂
http://www.oc­cupationsguide­.cz/cz/povol/po­volani.aspx?Par=1131­.htm

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Tak v prvé řadě existuje velmi vysoká pravděpodobnost, že každej s označením politika/čky, či politologa/žky svou sexuální orientaci ani nezná, tedy ji nelze nijak určit a pokud zaměstnanec TV takto křivě označí nějakou normální, sexuálně se velmi dobře orientující, zdravou paní, pak je jen na ní, aby se s podobným subjektem, ať už fyzickým, či právnickým, soudila.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek