Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezobslužné instalace Win, Office a dalších...

Ahoj,
jsem od přírody línej a tak hledám cesty, jak si co nejvíce ulehčit práci, ale stojím před spoustou nezodpovězených otázek.
Spáchal jsem si instalační CD Win XP patchované SP2, GTX-ovým balíkem záplat a integroval WMP11. Pomocí nLite jsem pak instalačku trochu okrájel, vytvořil a vypálil iso s bezobslužnou instalací. Mám tedy bezobslužné instalační CD, ale zdráhám se ho použít, protože nevím, co po bootu udělá s diskem rozděleným na tři oddíly C, D, E? Proběhne proces základního nastavení na jaký oddíl kam instalovat, zda formátovat a jak? Nebo nabootuju a instalace začne rovnou na C? Osobně jsem přesvědčen o vstupní interakci, nicméně to raději budu mít potvrzené.

Opatchoval jsem instalační CD MS Office 2003 na SP3. I tohle bych chtěl udělat jako bezobslužné. Nějaké postupy jsem sice vyhledal, ale nejsem z nich nijak zvlašť moudrý. Jsou to jen všeobecné soupisy přikazů možných k požití, bohužel bez vysvětlení - příkladů. Nikde jsem bohužel nenašel, jak omezit instalaci jen na Word, Excel a PowerPoint. Takto finálně upravené MS Office bych chtěl rovněž přidat na bezobslužné, teď už kvůli velikosti DVD Win XP.

Zrovna jako MS Office, bych na DVD rád přidal alternativně Open Office a další aplikace, namátkou Operu/Firefox, NOD32, Total Commander, PSPad, QIP, Skype, Adobe Reader, XnView a další..
Našel jsem i stránky které se tímto zabývají, nícméně je to pro mně coby samorostlého laika bud nejasné, nebo nesrozumitélné z toho důvodu, že nevládnu anglickým jazykem, takže potřebuju polopatické vysvětlení.
např:
http://autoinstall.craftcom.net/index.php?page=welc ome
addons
http://www.msfn.org/board/Unattended-Windows-Discus sion-and-Support-f101.html

Na závěr otázka. Byl by někdo ochotný ujmout se toho jako tématu a zpracovat jeden, nebo sérii článků s podrobnými ukázkami postupů "step by step" jako je to třeba jinde pro patchování SPacky, záplatovými balíky atd..?

Změna kategorie, původně: Tipy, triky (host)

Předmět Autor Datum
Pro Office 2000 - 2003 to je Office Resource Kit (ork) a konkrétně z toho Custom Installation Wizard…
ws79 20.01.2008 14:51
ws79
Opera, Firefox, OOo, Skype existují i ve verzi portable - stačí si pak nastavit jak potřebuješ a můž…
ML 20.01.2008 16:40
ML
Třeba zrovna ten QIP používám jako "portable", kdysi jsem ho nainstaloval a teď už jenom kopíruju sl… poslední
tony.45 21.01.2008 09:17
tony.45
a co tak pouzit sysprep a urobit image
mkmt 20.01.2008 19:25
mkmt
S tím bych ti mohl pomoct v práci to používám8-) Office, acrobat a XNview mám
MM_tank 21.01.2008 01:59
MM_tank

Pro Office 2000 - 2003 to je Office Resource Kit (ork) a konkrétně z toho Custom Installation Wizard (ciw). Je to průvodce, který vypadaá podobně jako instalační průvodce lze tam vybrat součásti Office, zadat produktový klíč apod. po dokončení se vytvoří transformační soubor MST se přidá jako parametr pro setup.exe viz.:

http://office.microsoft.com/en-us/ork2003/HA0114019 41033.aspx

Pro ostatní aplikace to je různé a záleží na tam jak je udělaný instalační balíček. Třeba pro QIP, který je udělaný pomocí NSIS (Nullsoft Scriptable Install System) stačí přidat /S pro tichou instalaci. Pro AR už je to složitější a asi nejlepší je pro každý program prozkoumat google na klíčová slova silent unattended install {aplikace} nebo se zkusit podívat na index.asp.

Opera, Firefox, OOo, Skype existují i ve verzi portable - stačí si pak nastavit jak potřebuješ a můžeš kopírovat vč. všech nastavení.
Total Commander jde nastavit tak aby si svá nastavení ukládal do složky programu, XnView, PSPad to ukládají taky k programu.
Většinu programů co píšeš jde tedy nastavit a pak už jen kopírovat vč. nastavení. Sám je mám na USB pořád sebou a používám na různých PC.
QIP nepoužívám, takže nevím, Adobe Reader bude asi problém, ale jeho dobrá alternativa Foxit Reader je na tom z tohoto hlediska líp. NOD nepoužívám, v portable verzi existuje antivir ClamWin.

ML

Třeba zrovna ten QIP používám jako "portable", kdysi jsem ho nainstaloval a teď už jenom kopíruju složku QIP z Program Files, fumguje to na flešce i na jiných počítačích, a nejenom pod XP, ale i pod ME. Používám takhle řadu dalších programů (XnView, PhotoFiltre, totalcmd, BSplayer ....), chce to zkoušet...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru