Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký komín ?

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jaký komín postavit k automatickému kotli Viadrus Hercules U 26, 35 kW na tuhá paliva. Koupil jsem velký rodinný dům s krásným sklepem, do něhož se mi nechce půltunový kotel tahat a zasvinit sklep mourem a uhlím. Rozhodl jsem se tedy, že udělám kotelnu z garáže se štítovou střechou. Garáž je přistavěná těsně k domu.Uvažovaná výška komínu je cca 6 m. Myslel jsem, že koupím nějakou tu komínovou skládačku nebo antikorový Jeremias, ale narazil jsem na problematiku tahu (teplota spalin při nejnižším výkonu vs. tah komína, dům vedle garáže jako překážka tahu). Týpek z Jeremiasu hodil data do svého programu a zjistil, že k tomu kotli není možné postavit komín bez ventilátoru. Absolutně tomu nerozumím, ve Viadrusu mi neberou telefony a topenář říká, že do komínu se mu kecat nechce. Máte někdo s tímto problémem zkušenost ? Díky.

Předmět Autor Datum
Keď garáž je tesne postavená ku domu tj majú spoločnú stenu, ja by som to vyriešil tak, že namurovať…
Gertian 25.07.2012 16:01
Gertian
Díky, obrázek téměř přesně vystihuje skutečný stav dokonce i v poměru :-). Tohle řešení by ale zdvoj…
mambas 26.07.2012 22:46
mambas
Jakmile ten komín bude přilepený na domě, tak platí pravidla pro jeho výšku. Tedy, jestli se nemýlím…
kejki 27.07.2012 00:29
kejki
Tak to já nevím, snad "komínář", co jsem ho oslovil. Vím jen, že komín musí přesahovat 65 cm nad hře… poslední
mambas 27.07.2012 16:20
mambas

Keď garáž je tesne postavená ku domu tj majú spoločnú stenu, ja by som to vyriešil tak, že namurovať komíň vedľa steny domu tak aby to bolo vyšie min o meter ako streha vid obraz.Popr dať do komína nejakú vložku, nie kedy dali tam azbestové rúry.Prierez komína treba vypočítať podľa výkonu kotla a výšku komína,aby bol ideálný tah.Také riešenie už som videl niekde.

Díky, obrázek téměř přesně vystihuje skutečný stav dokonce i v poměru :-). Tohle řešení by ale zdvojnásobilo cenu komína :-(. Každopádně nakonec jsem zjistil, že kotel má svůj ventilátor (je to Viadrus Hercules U26 přestavěný na automat) a není tudíž takový nárok na tah. Mám pocit, že stačí 10 - 15 Pa. Nechám udělat antikorový komín 5 - 6 m a budu doufat, že to postačí. Ještě jednou díky za radu a snahu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru