Avatar uživatele
Cami

Bezpecnostni dvere trida 3

Dobry den,chtel bych se informovat,obeslal jsem veskere vyrobce dveri s pozadavkem na cenu,ta se pohybuje v rozmezi 26–32tis.,ale potom jsem narazil na 2 prodejce ktery nabizi tu stejnou tridu,skoro i vzhled povrchovy ve stejne tride i se zarubnemi atd.,pote to co jsem poptaval u vsech firem a tito prodejci mi nabidly zarazejici cenu 20–23tis. a bepecnostni tridu 4 dokonce jen za 26tis.,samozrejmne maji ke vsemu certifikaty EN 1627,v ceskem jazyku,ale chci vedet co si myslite o tom ze jsou jedny dovezene z polska a jedny z ciny?Otazka zni pokud maji tyto dvere platne certifykaty,musi byt preci stejne kvalitni jako od vsech firem co jsem poptaval,nbo myslite si opak?Nemam s timto zkusenosti a rad si necham poradit pokud nekdo tomu rozumi,nejedna se preci o malou castku a navic bych nerad pak kupoval dvere nove za chvilku,dekuji za radu

Zajímavá 0 před 3766 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Pájo

Napíši názor laika.

Vámi uváděná norma určuje požadavky a systém klasifikace vlastností odolnosti proti vloupání u dveří, oken, lehkých obvodových plášťů, mříží a okenic. Vztahuje se na následující způsoby otevírání: otevírání, sklápění, skládání, otevírání a sklápění, posunování (vodorovné a svislé) a navinování jakož i na pevné konstrukce. Určuje požadavky na odolnost stavebního výrobku proti vloupání.
Tato norma přímo nezahrnuje odolnost zámků a cylindrických vložek proti napadení paklíči.

Klíčový je i správný způsob montáže, který zamezí chybám, které by bezpečnostní třídu v konečném důsledku snižovaly.

To, že oba výrobky splňují danou bezpečnostní normu, ještě nic nevypovídá o jejich materiálovém a estetickém zpracování. Bohužel také nic o výdrži povrchů a pohyblivých dílů při dlouhodobém užívání.

Dveře bych určitě chtěl vidět před koupí na vlastní oči.
Zvažoval bych záruky a možnost servisu v případě reklamace.
Nakonec cenu a bonus ve vyší třídě atd..

To, že měli nejprve cenu přemrštěnou a pak slevili, neřešte, to je u nás běžné. Zkouší to na člověka všelijak.

Doplňuji:
Osobně bych podpořil českého výrobce. Pokud totiž předložíte dosavadní nabídku konkurence, věřím, že byste mohl dostat dobrou nabídku i od nich.

Upravil/a: Pájo

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
bobasika

Všichni to zkouší, to je prostě u nás normální. Zaslal jste poptávku i firmě Lomax? Zrovna vchodové dveře máme od tét firmy, je hodně známá, takže nehrozí žádné následné zklamaní např. zaplacení zálohy a pak ticho po pěšině

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek