Avatar uživatele
autacek

Jaký mají dojezd takovéto tříkolky?

Zajímavá 0 před 2221 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
magorvkleci

Podle akumulátoru 40 nebo 70 km plus mají kastlík na druhý přídavný. Uvedený dojezd bude ale při běžné rychlosti 8 km/h a nákladu 80 kg.

Jinak bude záležet na rychlosti (max 30 km/h, s extra převody 40 km/h), povrchu, sklonu a vezené hmotnosti (až 200 kg).

Zdroj: http://www.t3mo­tion.com/pdf/t3_­motion_brochu­re.pdf

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Záleží od typu akumulátoru a hmotnosti jazdca. elektromotorové jednostopé vozidlá a trojkolky majú uvedené údaje o dojazde v priemernej váhe jazdca+nákladu 70–80kg.
Akumulátor:
Priemerná životnosť accu závisí od počtu nabíjaní, nespoliehajte teda na to, že vám predajca povie výdrž accu 2–5 rokov (záruka na accu býva v priemere 6–12 mesiacov). Pre výdrž je dôležitý je aj terén, spôsob jazdy a počasie, v kopcovitom terené, športovou jazdou, častým zastavovaním a rozbiehaním a proti vetru sa dojazd skracuje, plati to rovnako ako pri iných vozidlách.
Podľa praxe v jazde na elektrovozidlách radšej údaj vzhľadom na spôsob jazdy a skutočnú hmotnosť jadca (ak je vyššia než testovací priemer) radšej deľte dvomi až tromi. Tak máte relatívnu istotu, že pri správnom nabíjaní vám „mašina nezdochne“ ďaleko od elektrického zdroja. Nápis Police mimo vozidiel Polície nie je povolený.

Pozor, v odpovedi kolegu magorvkleci
uvedený údaj „náklad“ zahrňuje aj jazdca. (Toľko z odpovedi predajcu elektrovozidiel).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek