Avatar uživatele
anonym

Jaký má smysl informovaný souhlas co dávají v nemocnici podepisovat před operací?

Když má člověk bolesti, tak podepíše všechno a je mu jedno co a je v náladě udělejte něco ať už mě to nebolí.

A ani nepřemýšlí jaké to může mít další důsledky ta případná operace.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4406 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
david22

Když jim zemřeš na sále, aby to nebylo na nich.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

Jen si tím kryjí záda, je jasné, že laik není schopen rizika posoudit, navíc je tam napsáno takové množství rizik, že jsou tam snad všechny.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Informovaný souhlas podepisuje i osoba, která není v akutním stavu ohrožení života. Před operací Vás informuje lékař o postupu, který bude operace vyžadovat. Mohou se však vyskytnout komplikace, které budou vyžadovat jiné provedení zákroku. Když už ležíte na operačním stole, tak by asi bylo hloupé přivádět Vás s rozpáraným břichem k vědomí a chtít po Vás podpis, že souhlasíte s tím, že místo jedné laparoskopické dírky Vám provedou na břiše ještě další dva řezy.
Proto hlavně se souhlas podepisuje, aby operční tým mohl odvézt kvalitní práci, kterou vyžaduje Váš zdravotní stav. Tomuto stavu je nutno přizpůsobit i průběh operace.
Toto prohlášení nabylo na důležitosti zvlášť v posledních letech, kdy se pacienti s nemocnicemi soudí bez ohledu na skutečnost, že jim bylo nemocnicí přivozeno nějaké poškození, či nikoliv.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
IK

Aby měl pacient možnost volby. Ne všechny zákroky nebo léčbu chceme a jinak se to řešit nedá. Ocenila jsem to když mě násilím odvezli na psychiatrii a pak si mysleli že budu souhlasit. Bylo tam hodně pacientů kteří pokorně souhlasili s léčbou a spokojili se že je tak brzy pustí. Mě přemlouvali ať to podepíši jinak se to bude muset soudně rozhodnout a budu tam týden. Tak jsem týden pobyla, málem přišla o práci a na exkurzi na psychiatrii do smrti nezapomenu. Moje překvapení když mi pak došlo rozhodnutí od soudu že lékařská péče byla oprávněná bylo obrovské. Ale mnohem snadněji jsem se zbavila následující snahy své lékařky a doporučené psychiatričky mě „přeléčit“ myslím že svobodná vůle stojí za nějaké to obtěžování podpisem 🙂 kdoví jak by zvládaly moje ledviny k přechozené Borelioze ještě nějaké psychiatrické léky. Mám se dost ráda na to abych si rozmyslela s čím souhlasit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek