Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezpečně odebrat zařízení

Ahoj,mám windows7 64bit.Když chci vypojit z usb telefon,foťák apod.,kliknu na ikonku vpravo dole v liště.Dám bezpečně odebrat,ale ikonka nezmizí,ani se neobjeví hláška teď můžete zažízení odpojit,nebo odebrat,nebo tak nějak,jak jsem to měl ve windows XP.To by mi nevadilo,protože když se podívám do tento počítač,výměnné disky (např.telefon nebo foťák,nebo mp3) už tam nemám.Ale například když zmáčknu tlačítko na telefonu,na displeji se objeví neodpojujte,zařízezí stále připojeno k pc.Poradíte mi prosím?Nechci to vytrhávat od pc,když mi to tohle hlásí.Dělá to od začátku když byl pc nový.Nerad bych si tyhle zařízení zničil.Díky M.

Předmět Autor Datum
zvláštní že to nefunguje jen tobě. ty windows instaloval kdo?
lední brtník 30.04.2011 20:30
lední brtník
Technik ve specializovaném obchodě :)
Miloš007 30.04.2011 21:18
Miloš007
čili vrchní garážmistr, a na zoufalé 4gb ram ti nacpal 64bit systém, a ty teď stojíš nad hromádkou n…
lední brtník 30.04.2011 21:30
lední brtník
Tak s tím nesouhlasím. 4 GB jsou na 64bit OS už dost, rozhodně bych to nenazýval zoufalým počinem. A…
Niko Bellic 30.04.2011 21:38
Niko Bellic
tak to prrr :-) je to dost dobrej obchod s pc,asi nemohu dělat reklamu,tak neřeknu jaký :-),ale v na…
Miloš007 30.04.2011 21:51
Miloš007
Objevuje se to zcela náhodně. neobjevuje. jsou dva obvyklé stavy kdy se s tím potkáš: protože použi…
lední brtník 30.04.2011 22:19
lední brtník
ja hodim externi disk na XP SP2, desetkrat to po kopirovani jde odebrat normalne a po jedenacty to h…
RedMaX 30.04.2011 23:22
RedMaX
Tak ti ten disk furt něco používá. Zkus to nejdřív v "tento požítač - disk - vysunout", pak teprve o…
mif 20.05.2011 21:11
mif
Takze k stazovatelom na Windows Vista SP7 sa pridam aj ja. Tiez mi obcas ta mrcha 7-cka x64 zahlasi,…
Mabrik registrovany 20.05.2011 21:27
Mabrik registrovany
jestli ti to nedrží otevřený panel total commanderu s usb, puštěná hudba z flashky, vir spuštěný pře… poslední
lední brtník 20.05.2011 23:11
lední brtník
jehož znalosti končí u cracknutí noda podle návodu z alík.cz? Vrahu...:-D
Dale Cooper 30.04.2011 23:00
Dale Cooper
Nechci to vytrhávat od pc,když mi to tohle hlásí za dodatečné přeinstalování driveru chipsetu zákla…
lední brtník 30.04.2011 22:28
lední brtník
zkus USB Safely Remove,taky se mi objevovaly hlášky,že nemožno odebrat.Tímto softem to lze vždy:-):p…
Cluster 30.04.2011 22:56
Cluster
Taky používám, dávali ho kdysi zadarmo.
karel 30.04.2011 23:01
karel
ahoj,díky všem,nějak jsem to dlouho neřešil( nebyl čas :-) ).Jsem tady znovu,USB Safely Remove jsem…
Miloš007 20.05.2011 20:27
Miloš007
Vysunut by malo stacit, nepotrebujes k tomu ziaden sotware (akykolvek nasilny odpojovaci software je…
MM.. 20.05.2011 21:02
MM..

čili vrchní garážmistr, a na zoufalé 4gb ram ti nacpal 64bit systém, a ty teď stojíš nad hromádkou neštěstí že krám nefunguje jak má a nezná vlastní ovladače.
jméno firmy je nějaká "značková společnost", anebo je to pepa z průmyslovky, jehož znalosti končí u cracknutí noda podle návodu z alík.cz?

Tak s tím nesouhlasím. 4 GB jsou na 64bit OS už dost, rozhodně bych to nenazýval zoufalým počinem. A potíže s odpojováním usb "podle předpisu" mívám občas i já. Buď stejně jako tazateli ikonka nereaguje, nebo hlásí pořád nějakou aplikaci, která zařízení využívá. Objevuje se to zcela náhodně. Nicméně odpojování i přes toto varování zatím nemělo následky..

tak to prrr :-) je to dost dobrej obchod s pc,asi nemohu dělat reklamu,tak neřeknu jaký :-),ale v našem krajském městě asi nejlepší. Tipnuli jste to přesně,mám paměť 4gb :-) Ještě jsem nenapsal,že když kliknu na ikonku v liště,kliknu na odpojení,tak tahle ikonka tam zůstane.Když na ni kliknu znovu,hned zmizí.Ale jak říkám,mobil mi furt hlásí neodpojovat.Nejde to jen nějak nastavit ??? Nedávno mi odešel mobil i paměťová karta,mám obavy,že důsledkem tohodle odpojování

Objevuje se to zcela náhodně.

neobjevuje. jsou dva obvyklé stavy kdy se s tím potkáš: protože použitelný správce souborů ve windows neexistuje a do smrti windows tam nikdy nebude, řeší to normální uživatelé normálním správcem souborů (třetí strany). pak ale leckdy přehlédnou, že si v otevřeném okně usb krámu spustili program či asociovaný dokument. někdy i po jeho uzavření ale pod stále běžícím např. wordem si systém stále drží cestu, a odebrání zařízení až do uzavření aplikace nechce povolit.
druhým případem je běžný schizofrenní stav windows, které ani netrkne že usb jednotka je vždy odpojitelný krám, a přiřadí usb disku nesmyslný atribut pevně připojeného disku (a pak na něj nacpe adresáře koše a obnovení systému). pak to odpojuješ stejně jako běžných 90% uživatelů - vytáhneš ten krám a doufáš že souborový systém přežije.
a naopak do xp sp2 u některých chipsetů windows za odpojitený disk považovaly za odpojitelné všechno co bylo na sata (cd, systémový disk).

4 GB jsou na 64bit OS už dost

nechci se o tom přít, na rozdíl od většiny poradny s tím nesouhlasím. laičtí uživatelé kteří nafasují takový systém jsou potom v pr..., neumí si poradit s nefunkčními/neexistujícími divery, někdy s nefunkčními "32bit" cestami. přitom však žádný rozdíl mezi 3gb nebo 4gb využitelné paměti nikdy nepoznají.

ja hodim externi disk na XP SP2, desetkrat to po kopirovani jde odebrat normalne a po jedenacty to hlasi, ze je zarizeni pouzivano, aby bylo jasno, zapnu PC - pripojim disk - dam v pruzkumnikovi zkopirovat a po dokonceni chci odpojit, nic jineho na PC nebezi, zadny antivirus - nic.
zkontroluju teda obnoveni systemu, aby bylo na jednotce vypnuty a vypnu na jednotce kos. potom jdu do task manageru a odstreluju vsechno co tam je a co mi to povoli odstrelit, nicmene disk bezpecne odpojit nejde, bud trefim pri odstrelovani procesu neco, ze mi PC zahlasi, ze jsem ukoncil neco duleziteho a ze se sam vypne nebo PC vypnu sam a odeberu externi disk, slepe verim Microsoftu, ze pri vypinani pocitace dojde k onomu bezpecnemu odebrani zarizeni. ]:)

ahoj,díky všem,nějak jsem to dlouho neřešil( nebyl čas :-) ).Jsem tady znovu,USB Safely Remove jsem našel jen 30-ti denní verzi(hlavně jsem hledal českou verzi),ale zjistil jsem,když v tento počítač kliknu pravým tlač. na mp3,dám vysunout,tak se to krásně vypne tak jak by to mělo být.Takhle to mohu odpojovat?Takhle je to taky správně? A co říkáte na tohle? usb-disk-ejector Díky M.

Vysunut by malo stacit, nepotrebujes k tomu ziaden sotware (akykolvek nasilny odpojovaci software je kontraproduktivny ptz potom unika vyznam toho "bezpecneho" odpajania). Ked to nejde odpojit tak to drzi nejaky programa mal by si hladat ten program (a idealne nepouzivat prieskumnika ktory ma tendenciu vrtat sa automaticky vo vsetkych diskoch a neuzavret ich lebo stale zobrazuje nejaky strasne dolezity nahlad). A skontrolovat ze na tom zariadeni neni vir (autorun.inf) ktory to drzi apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru