Avatar uživatele
Drap

Jaký máte názor na konzumaci brambor a jiných běžně užívaných hlíz?

I nechal jsem se inspirovat minerzovou otázkou a přikládám i jeden recept.
Přiměřené množství brambor zalijeme přiměřeným množstvím vody, osolíme, přidáme kmín, můžeme přidat i libeček, nebo petržel. Vaříme do měkka cca 20 minut.

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Lamalam, anonym před 2865 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

To je skvělý recept. Díky, hned to vyzkouším.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Na brambory mám názor, že jsou skvělé (ačkoliv „američtí“ i jiní vědci, občas zjistí, že to není pravda). JIné hlízy neužívám, nanejvýš zázvor, ale to není hlíza, to je oddenek.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jsem poctěn, že jsi se nechal inspirovat. :) Brambory jsou jedny z těch věcí, které si zvládnu udělat i sám, ale ještě jsem nezkoušel libeček, nebo petržel. Raději hotové brambory posypu čerstvě nasekanou pažitkou ze zahrádky nebo pórkem. Výhoda brambor spočívá v tom, že jsou zásadotvorné a proč?

Příznaky mírné acidózy (překyselení kysleinotvornými potravinami) jsou bolesti hlavy, nedostatek energie, ospalost, rychlé a mělké dýchání, zvedání žaludku, zvracení, průjem, dehydratace a nechutenství. Acidóza může vyústit v revmatoidní artritidu, cukrovku, lupus, tuberkulózu, osteoporózu, vysoký krevní tlak a většinu rakovin. Metabolická acidóza se objeví, pokud je tělo více kyselé než zásadité. Přehnaná konzumace masa, pšenice a chleba, mléčných výrobků, cukru, převařeného jídla, rafinované či průmyslově zpracované potravy, rychlého občerstvení, může vést k příliš kyselému pH. Dalšími škodlivými faktory jsou látky znečišťující prostředí (výfukové plyny) a chemikálie, emoční stres a negativní myšlení. Pokud při cvičení překročíme hranici aerobního spalování živin a svaly začnou pracovat v kyslíkovém dluhu, naše tělo se i tímto způsobem začne překyselovat, protože v přetížených svalech vzniká nadbytek kyseliny mléčné. Pro sledování překyselení organismu (příčina mnoha závažných onemocnění) je vhodné měřit si opakovaně pH moči

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Brambory mám rád a jím je v jakékoliv formě.
Ale nejlepší jsou brambory přepasírované přes prase.
Také jeden recept, který mám rád.
Nové brambory (nakopané ze své zahrádky) uvařit a posypat (polít omastkem) osmaženou cibulkou a navrh polít tatarskou omáčkou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Brambory patří mezi potraviny, které dovedu připravit – dát brambory do hrnce , zalít vodou a vařit – zkoušet nožem a něco k tomu a je jednoduché levné a syté jídlo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

A ty brambory se můžou vařit zelené, s očky i klíčky?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Názor pozitivní, ale… 20min. ve slupce? Co to máš za kultivar?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek