Avatar uživatele
manon

Jaký máte názor na užívání vitamínových přípravků?

Nemyslíte, že tím do těla dostáváme řadu škodlivých chemických preparátů a příměsí a přínos umělých vitamínů je mizivý? Není to spíš komerční tah, nutit lidem myšlenku, že pojídání vitamínových tablet jim prospěje?
Doplňuji:
JPC: Nechci do sebe dostat takové kvantum. Myslím, že vyvážená strava, pobyt venku a dost pohybu, představuje nejlepší variantu pro tělo i ducha :) Existují století lidé ve výborné kondici a umělé vitamíny nepoznali. taky jsem ale četla o tom, jak si už i mladí lidé dnes zničili zažívání, když denně užívali přes 20 tablet vitamínů a selenu a zinku a kdoví čeho..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: manon

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? Protiva, Drap, www, Tom20, anonym, michaelabr před 4268 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JPC

Pokud byste do sebe chtěla dostat tolik vitamínů, kolik je v jedné vitamínové tabletce, „přírodní cestou“, tedy ovocem a zeleninou, naládujete do sebe mnohonásobně více chemie než je v té jedné tabletce – v ovoci a zelenině (i BIO) ze supermarketů najdete spoustu chemických hnojiv, pesticidů, a mnoho dalších škodlivých „chemických“ látek. A kromě toho se velice pravděpodobně pozvracíte, protože pokud byste chtěla sníst například tolik rajčat, abyste do sebe dostala množství vitamínu C z jedné tablety, musela byste jich sníst cca 5 kilogramů. Že tělo vitamíny z tablet neumí využít není pravda.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě, že je to především snaha prodejců. Většinu vitamínů jsme schopni v potřebné míře dostat v pestré a různorodé stravě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Žádný vitamínový přípravek nedokáže plnohodnotně a bez zbytečného zatěžování organizmu nahradit produkt ryze přírodní. Jíst pestrou stravu s dostatkem ovoce i zeleniny a netřeba žádných umělin (tablet).
Doplňuji:
JPC, přesně jako ty uvádějí výhody tablet právě jejich výrobci! Ovšem houfně zapomínají, že pestrá strava nahradí pohodlně všechny jejich „výhody“ 😁.
Proč bych měl sníst třeba 5 kg rajčat, když tu dávku vitamínů zvládnou dohromady všechny další potraviny? A dále, zdravý organismus totiž tolik vitamínů jak uvádějí oni ani nepotřebuje!
Jenže aby byl zdravý, chce to řešit nejen stravování, ale celkový způsob života.

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Je to jen DOPLNĚK stravy. Multivitamínové tablety obsahují naprosto totožné látky – vitamíny a minerály jako ovoce, zelenina, luštěniny atd. Pokud z jakéhokoliv důvodu člověk nejí dostatek těchto potravin, je dobré tyto látky doplňovat „uměle“. Vitamín C je ale vždy vitamín C. Rozdíl je pouze v tom, že například v paprice jde do těla ještě s vlákninou a taky… chutná bezvadně.. 😉
Doplňuji:
Ten vitamín C byl jen příklad za všechny ostatní.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Vyjímečně si koupím nějaké dětské vitamíny nebo cucavé bonbony či rozpustné vitamínové tablety. Přírodní cestou využívám vitamínů o něco více, ale ne moc. Ovoce a zeleninu jím spíše pro chuť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

po operaci tumoru, kdy mám doživotně potíže, tak kupuji se ženšenem na doporučení lékaře. Doplněk stravy

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nikkol

Je to divné, ale kdykoliv jsem začala brát nějaké takové vitamíny , hned jsem onemocněla nějakou virozou. Tak to už nejím. a nemyslím si o tom nic dobrého. Pokud je člověk zdravý a jí vyváženou stravu, není třeba jíst tabletky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

kupuju podobně jako Česílko ženšenové doplňky stravy a Pangamín, kde je řada vitaminu B6 všechny minerální látky a další prvky, celoživotně užívám silné léky, zelenina mi nedělá dobře, některou ani nesmím, též po ozařování..
Doplňuji:
občas si naklíčím čočku, nebo odšťavním červenou řepu s mrkví a jablkem to je asi tak všechno..
chutnají mi banány kdyby nebyly tak drahé mohla bych jich sníst vagón škoda, že je nemůžu pěstovat na mé zahrádce :D

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Při únavě, oslabení organismu, po nemoci apod., čas od času si zobnout neškodí. Zdravému člověku. Někdo kdo má oslabenou imunitu, či jinak nemocen je v jiné situaci.
Ale protože lidi jsou „trubky“, věří každé reklamní novince, jsou schopni za vitamíny platit víc než za vyváženou stravu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beer

Osobně rovněž preferuji zeleninu a ovoce. Stejně tak to většina lékařů doporučuje pacientům.. nebo alespoň neznám jediného lékaře, který by horoval s takovým zapálením jako JPC pro jakési náhražky ))
„Za vitamíny utrácíme čím dál víc peněz.
Říká se, že v Americe teče do záchodu nejdražší moč na světě. To proto, že právě v USA polykají lidé nejvíc potravinových doplňků. A Češi se co do vitaminů Západu přibližují.“
http://www.vi­talia.cz/clan­ky/za-vitaminy-utracime-cim-dal-vic-penez/

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Výherní automaty a různí potravinové doplňky je velice výnosné podnikání. Bohužel pro drobného investora těžko dostupné. Bavit se o smyslu pojídání tablet má stejný smysl, jako bavit se o strategii, jak vyhrát na VHP.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
verca15

Vitaminová strava ve formě tabletů, či cucacích bonbónu to je pro člověka nic..Jsou tam umělé vlákniny..
To už raději jíst zdravě kde je 100% vitamínů /ovoce + zelenina/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Zde je i můj názor – http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jaky-mate-nazor-na-doplnky-ke-strave-co-prodavaji-v-rossmannu-altapharma

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

www
Žádný multivitamínový „přípravek“ nemá a ani na obalu netvrdí že má »nahradit« normální stravu, je to vždy jen DOPLNĚK stravy!

před 4268 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
www

No a co má být?
Odpovídám přece jen na otázku 😉!
O doplňcích a multivitaminech mluvíš jen ty a otázka tak přece nezněla.
Sorry 😉.

před 4268 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek