Avatar uživatele
anonym

Jaký máte názor na účtenkovou loterii k elektronické evidenci tržeb (EET), kterou spustí ministerstvo financí 1. října?

účtenkoválote­rie.eu/ Děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2411 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Je zbytečné mít na takovou věc nějaký názor. Tato skutečnost je už dána a schválena.Žádný náš názor to nezmění. V zemích kde už něco podobného bylo se to v podstatě osvědčilo. Lidé budou chtít po obchodnících účtenky s možností vyhrát auto, nebo milion. Tím se zvýší kontrola obchodníků a spotřebitele to relativně nic nestojí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Asi tam nebude moc velká pravděpodobnost výhry, ale proč ne? Zákazníka to nic stát nebude a státu se investice do pár výher určitě bohatě vyplatí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Pozitivní. Je to způsob jak lidi motivovat aby účtenky od obchodníků vyžadovali. To samozřejmě zajistí spolehlivější výběr daní. Příjmy nebude možné tak snadno kamuflovat …

Poctiví podnikatelé s tím logicky nemohou mít žádný problém, většinou řvou ti, kteří byli zvyklí ptát se „chcete účtenku“ ? „ne?“ „děkuji …“, a příjem nemusí přiznat, těch se to samozřejmě přímo dotkne.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Další z drobných krůčků, jak otrávit drobné podnikatele a udělat z nich postupně třídího nepřítele. Svobodní lidé se blbě ovládají. S daněmi to nemá nic společného.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Nelíbí. Považuji to za udavačství a účastnit se nebudu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek