Avatar uživatele
M_Petr_M

Jaký máte názor na časem cestujícího hipstera?

Určitě všichni znáte tuto fotografii z roku 1940 z Columbie. Fotka vypadá nevinně ale uprostřed je muž s potiskovaným tričkem, slunečnímy brýlemi a moderním fotoaparátem. Než začnete říkat je to FAKE tak Vás chci upozornit že fotka která leží v muzeu byla mnoha odborníky testována a bylo potvrzno že nebyla nijak upravena. A navíc mám článek z novin z roku 1995 kde to popisují takto: Na pohled moderně vypadající fešák do výjevu z roku 1940 nebo 1941 vůbec nezapadá. Co ty stylové brýle? A triko s potištěným vzorem? Legenda o hipsterském cestovateli časem byla na světě.
Jenže jak už to s podobnými senzacemi bývá, stačí se podívat – a zamyslet – pořádně. Stylové brýle jsou ve skutečnosti buď svářečské nebo ne nepodobné těm, které tehdy frčely například v Hollywoodu, a dělat hipsteřinu z obyčejného pleteného svetru s vyšitým písmenem?Namísto návštěvníka z budoucnosti šlo ve skutečnosti o zcela obyčejného fanouška některého ze sportovních klubů, jejichž jména začínají na M.

V tuto dobu ještě fotoaparáty nebyly vynalezeny tak o něm není ani zmínka. A fotoaparát to je 100%. ZDE JE FOTKA http://im.tis­cali.cz/nedd/2014/07/30­/419470-hipstersky-time-lord-653x367.jpg

Zajímavá 0 před 2894 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Přinejmenším mohu potvrdit, že v roce 1940 zcela jistě existovaly malé fotoaparáty, nošené na popruhu na krku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

„V tuto dobu ještě fotoaparáty nebyly vynalezeny tak o něm není ani zmínka.“
To je zajímavé.. A jak vznikla ta fotografie, na kterou se koukáme..? 🙂
Nejdřív by sis měl zjistit fakta. Fotoaparáty jsou tu od 18. století. Přenosné již od roku 1905, jako je tahle krásná Leica:
https://en.wi­kipedia.org/wi­ki/History_of_the_ca­mera#/media/Fi­le:Leica-I-1.jpg

Zdroj: https://en.wi­kipedia.org/wi­ki/History_of_the_ca­mera

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek