Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký poštovní server pro filtrování spamu?

Protože se nám zdá, že firma, která obhospodařuje náš mailový server, má spamový filtr nastaven nepříliš přísně, chceme si udělat svůj vlastní server pro příjem mailů mohu-li to tak nazvat.
Měl by umět stahovat maily a nabídnout POP3 a IMAP. Odsud si budou jednotliví uživatelé stahovat maily pomocí TB. Důležité je, aby uměl fitrovat spam.
SMTP zůstane jako doposud smtp o2 ( adsl ).
Představa je nechat běžet nějakou win mašinu a na ni nainstalovat nějaký sw, který bude zvládat filtrovat třeba podle spamassasinu.

Nic takového jsem dosud nedělal. Něco málo jsem si přečetl. Co říkáte třeba na Pegasus Mail?
pegasus

díky

Předmět Autor Datum
Pegasus Mail je klient, nikoliv server. Určitě bych se nejprve dokusil dohodnout se stávajícím provi…
Ara 01.07.2014 17:31
Ara
Nol-e, tohle není cesta pro představy o win mašině a nastavení SMTP serveru, který ještě naučíš anti…
touchwood 01.07.2014 18:07
touchwood
Otestujeme Google Apps. poslední
Nol 07.07.2014 16:26
Nol

Pegasus Mail je klient, nikoliv server.
Určitě bych se nejprve dokusil dohodnout se stávajícím providerem. Možná že už maily označuje, ale vy nevíte jak toho využít. Podívejte se do hlavičky mailu, jestli neobsahují tagy X-Spam-Level: a X-Spam-Status:. Stačí nastavit v Thunderbirdu pravidlo a maily filtrovat.

Taky se podívejte, zda máte povolen spam filtr. Aby podával co nejlepší výsledky, je třeba ho naučit SPAM i HAM.

Nol-e, tohle není cesta pro představy o win mašině a nastavení SMTP serveru, který ještě naučíš antispamovat. Ne že by to nešlo, ale chce to mít větší znalosti, než jen vědět jak nastavit poštovního klienta.

Jako ideální řešení jde použít Linux + Postfix (který se konfiguruje velmi příjemně - ovšem stále je třeba dobře znát terminologii a mechanismy SMTP). Pak taky nemá už moc smysl fetchovat maily z jiného serveru, ale je lépe si zařídit MX a poštu zpracovávat přímo (máš mj. možnost odmítat poštu už při předání obálky)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru