Avatar uživatele
Kelt

Jaký program musím stáhnout, abych si mohl na notebooku listovat v jpg souborech?

Mohu si tady prohlížet fotografie, ale tak, že kliknu na daný soubor, ten si prohlédnu. Pak ho zavřu, nebo kliknu na další. Když si chci prohlížet více stránek ve formátu jpg, musím klikat na všechny. Přitom na PC nebylo problém si prohlížet všechny obrázky. Tady to jde taky, ale je to zdlouhavé. Nevíte, který program stáhnout, abych si mohl prohlížet obrázkové soubory v kuse? Snad jsem to napsal tak, že to někdo pochopí. Děkuji.

Zajímavá 0 před 2431 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Klaproth

Jaký exotický OS používáš? Prohlížení obrázků je snad integrované do všech běžných operčních systémů.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Nic není třeba stahovat. Každý slušný operační systém to má integrované. Jak je tomu ve Windows, netuším.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Doporučuju IrfanView. Není to jen prohlížeč, ale fotky si můžeš všelijak upravovat, zvětšovat, je tam opravdu hodně možností. Klepneš na File – Open, vybereš soubor a už jedeš. Je zdarma, jen dej pozor, zda je vybraná verze podporovaná tvým OS.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… ale dyť je to v každym systému, jmenuje se to „prezentace“ klikneš na fotku, dáš prezentaci, a jede ti celá složka, nastavíš si způsob výběru, prolínání, cokoli …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nezmínil si jaký OS, takže:

Pro Windows: IrfanView nebo ještě lépe XnView ke stažení zde http://www.xnvi­ew.com/en/ nebo zde http://www.ir­fanview.cz/

Pro Linux: tam není třeba instalovat nic protože tahle funkce je ve všech linuxových systémech včetně nejpopulárnějších Ubuntu, Fedory či Elementary standardně přítomná už v základu.


kdž tak upřesni operační systém ať může jít rada víc na míru …

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Lamalam Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Jedna možnost:
MS explorer (průzkumník). Můžes si v zobrazení nastavit „velké ikony“ (či některou z dalších voleb. Zobrazí ti obraázky v ardesáři jako náhledy – ikonky.
(osobně jej ale nemám moc rád, na můj vkus není zrovna uživatelsky přívětivý. Ale tohle umí a máš ho na každém počítači s windows)

Druhá:
IrfanView pokud jsi v prohlížeči (vidíš jeden obrázke) pak stiskem „T“ (nebo z menu) spustíš „thumbnail“ – prohlížeč adresářů s náhledy.

(Existuje spousta dalších, ale myslím, že jeden z těchto by Ti měl stačit)

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek