Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký program na dálkovou správu?

Jak jsem si už tady několikrát posteskl, nejsem schopen dálkově spustit vlastními prostředky na serveru s Win SBS 2003 program chráněný HW klíčem a to ani když jsem přihlášen přes mstsc /console.

Zatím jediný způsob, který mi funguje, je VNC nebo TeamViewer. Oba se mi ale jeví jako relativně pomalé a TV, jak jsem pochopil, běží přes nějaký jejich server.

Proto bych se chtěl zeptat, zda neexistuje nějaký program (třeba i placený), který by byl podstatně rychlejší a šel by spouštět jak v lokální síti tak i dálkově přes internet. Slyšel jsem něco o PCAnywhere, DameWare, Radmin Remote Administrator a dalších, ale než bych je všechny vyzkoušel a laboroval s nastaveními, tak se raději zeptám.

Inu líná huba, holé neštěstí...

loading...
Předmět Autor Datum
Můj nástroj nejoblíbenější je DameWare NT utilities, umí takořka vše, jediný problém mají s průchode…
touchwood 14.05.2009 18:57
touchwood
Aby Paullus po zjištění ceny nešel do svých revmatických kolen.
kmochna 14.05.2009 19:04
kmochna
Paullus je si to schopný koupit, takže toto nedoporučovat :) NT utilities jsou dobrá věc ale pokud c…
Vladimir 14.05.2009 19:47
Vladimir
Takže myslíš, že všechny ty remote programy mají stejnou rychlost, resp. pomalost? Když jsem zvažov…
Paullus 14.05.2009 23:05
Paullus
DWRC by ti samozřejmě stačil, obzvláště pokud to chceš používat jen na server.
touchwood 14.05.2009 23:25
touchwood
Jde mi vysloveně jen o spouštění jednoho programu na serveru. Na všechny ostatní potřeby mi stačí dá…
Paullus 14.05.2009 23:29
Paullus
Paullusi, co vlastně s tím spuštěným programem děláš? Je potřeba ho jen spustit, nebo je pak do něj…
Vladimir 15.05.2009 11:36
Vladimir
Ten program (převod mluveného slova na text) klikat potřebuje, navíc se vyznačuje interakcí s uživat…
Paullus 15.05.2009 16:38
Paullus
Hm tak to je asi opravdu překombinované, to by chtělo spíš kouzlo než terminal services. Zaprvé, ten…
Vladimir 15.05.2009 17:01
Vladimir
Díky, alespoň jsem si potvrdil svoje dávné podezření, že konzole na RDP není pravá konzole; politick…
Paullus 15.05.2009 17:22
Paullus
TeamViewer ma funkciu "LAN connections only", mozno by to tak islo rychlejsie. Este ma par funkcii n…
Dreamer 15.05.2009 02:05
Dreamer
Tu LAN funkci TV jsem používal při lokálním spojení. Tam problém není. Mně ale hlavně běží o dálkový…
Paullus 15.05.2009 02:42
Paullus
Zkoušel jsi PSExec ?
Brtník hnědý 15.05.2009 07:49
Brtník hnědý
Viz moje odpověď Vladimírovi. Jinak je to excelentní utilita, stejně jako všechny od Sysinternals.
Paullus 15.05.2009 16:40
Paullus
Ještě můžeš zkusit AnyPlace Control, je komerční, ale existuje 30 denní trial.
MaSo 15.05.2009 09:23
MaSo
Zkusil jsem jej, ale Radmin je podle mého skrovného názoru rychlejší. poslední
Paullus 15.05.2009 17:26
Paullus

Můj nástroj nejoblíbenější je DameWare NT utilities, umí takořka vše, jediný problém mají s průchodem přes NAT, ale to je při práci po LAN/WAN/VPN bezpředmětné. Mnohokrát taky zjistíš, že remote control díky NT utilities ani nepotřebuješ.

Jinak DWRC/DNTU umí hrát úlohu proxy pro ostatní stroje, umí přenášet soubory, umí pro svou session použít i RDP, umí toho prostě opravdu moc.

Paullus je si to schopný koupit, takže toto nedoporučovat :) NT utilities jsou dobrá věc ale pokud chce někdo používat jen remote control, nevyplatí se to.

VNC je pomalé a VŠECHNY, opakuji všechny remote control programy jsou pomalé jakbysmet. I DNTU. Oproti RDP.

Když ten zpropadený program u Terminal Services neběží, tak neběží, to je těžká věc. Já bych všechny takyprogramátory programující pro Windows 95 nechal postřílet...

Takže myslíš, že všechny ty remote programy mají stejnou rychlost, resp. pomalost?

Když jsem zvažoval touchwoodem doporučovaný DameWare, v zájmu zdravého vývoje svých kolen, o kterém se zmiňuje kmochna, jsem si říkal, zda by nestačil ten DameWare Mini Remote Control.

Jinak nevíš, zda na SBS 2003 funguje webové rozhraní MyConsole jako na SBS 2000 ?

Paullusi, co vlastně s tím spuštěným programem děláš? Je potřeba ho jen spustit, nebo je pak do něj potřeba i klikat? Je ten program hodně grafický?

Kdyby ho stačilo jen pustit, určitě bych zkusil psexec nebo naplánované úlohy ve Windows.

Jinak ano, jsem toho názoru že jsou všechny remote control programy přibližně stejně pomalé. Je pravda, že je VNC hodně špatný protokol a tak může být ještě malinko pomalejší, ale to je jen spekulace. V praxi a zvlášť pokud je ten program hodně grafický, je to jedno, potáhne se to vždycky jako smrad i po LAN.

Ten program (převod mluveného slova na text) klikat potřebuje, navíc se vyznačuje interakcí s uživatelem přes mikrofon. Graficky sice založen je, ale nějakými animacemi nehýří...

PSExecem se nám sice podařilo dotyčný program spustit vzdáleně, ale jakmile jsme do něj klikli, nebo zapnuli mikrofon, spadnul jak Hynaisova opona. Myslím, že stejného efektu bychom dosáhli Schedulerem, nebo konec konců třeba i PopTrayem.

Možná by to chtělo soustředit uvažování jiným směrem a to zda by nebylo možné v Terminál services zpřístupnit USB port s HW klíčem právě přihlášenému uživateli. Ani se mi to nezdá pirátstvím, protože u toho programu může být vždy pouze jeden člověk s mikrofonem.

Hm tak to je asi opravdu překombinované, to by chtělo spíš kouzlo než terminal services. Zaprvé, ten program očividně očekává, že bude puštěný v session console. (parametr /console u RDP je jen emulace toho, že běží na consoli, doopravdy tam neběží to bude důvod, proč to nefunguje). Je taky otázka proč, je IMHO víc důvodů proč by to takhle mohlo být. Kdybych to chtěl řešit, tak bych asi zkoušel experimentovat s tím, ten program pustit jako službu pod nějakým uživatelem a s povolenou interakcí u desktopu. To jsou ale hokuspokusy, opravdový průšvih je s tím mikrofonem. RDP používá zvukovku na vzdáleném serveru jen tehdy, když je "zvuk ponechán ve vzdáleném počítači." Jinak používá virtuální RDP zvukovku a ta nemá audiovstup...

Díky, alespoň jsem si potvrdil svoje dávné podezření, že konzole na RDP není pravá konzole; politicky řečeno, je konzolí prázdnou a falešnou.

Mezitím jsem vyzkoušel Radmin a ten vypadá schopně. Audio mám vyřešeno kvalitním bezdrátovým mikrofonem připojeným k serveru, takže ohledně svého problému jsem ukojen a uspokojen.

Značím vyřešeno.

TeamViewer ma funkciu "LAN connections only", mozno by to tak islo rychlejsie. Este ma par funkcii na zrychlenie. Ja by som im aj napisal, keby isli ine programy rychlejsie, aby to zrychlili. :)) Ale vazne, ja som im parkrat pisal a odpisali mi, pomohli mi vyriesit problem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...