Avatar uživatele
17881

Jaký prostředek použít na orosená okna. Starý byt, stará okna, v zimě se hodně rosí vlivem rozdílných teplot. Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4463 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Wang

Prostředek na okna (sklo) to nespraví… způsobuje to studený/teplý vzduch, který vniká/uniká oknem. Vzdušná vlhkost se na sklech vysráží. Pomohlo by přidat do rámů/křídel oken těsnění. Pokuď jsou to okna špaletová, pomůže i do válečku stočená deka – dáte ji mezi a aspoň spodem tolik nepotáhne.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mapel

U starých okem je přímý přechod mezi studeným vzduchem venku a teplým vzduchem uvnitř místnosti. Tímto se sklo stává rosným bodem, kde se kondenzují páry. U nových okem je rosný bod posunut směrem ven a mezi skly není žádná pára a proto se neorosí, nebo jen málo podle venkovní teploty.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Zubejda

Máme starý byt a měli jsme donedávna stará špaletová okna. Nerosilo se nic,jen někdy v kuchyni při vaření knedlíků.
Je to jednoduché-víc topit a víc větrat.Větrat průvanem co nejkratší dobu,aby se vyměnil vzduch a neochladily se stěny.Málokdo i v dnešní době uvěří,že na způsobu větrání velmi záleží. Takové to pootevření okna je kontraproduktiv­ní,ochladí se stěny,na kterých se pak vlhkost o to víc sráží.
Správné je otevřít protilehlá okna,příp. dveře aby vznikl průvan,za chvilku zavřít a je to.Na internetu je také návod,jak správně větrat.Krátce a průvanem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tomáš007

Myslím si že stím nejde nic udělat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kuba007

Nalij na houbičku rozpuštěnou čokoládu a rozpatli to po okně. Funguje to!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Prostředek proti orosování( utěrka, sprej) zabrání orosení, ale vodní páry se budou srážet dál, jenom nebudou zarosovat okna, voda rovnou steče po skle na parapet a bude loužička.

Více topit a větrat. Já vím, v dnešní době rada na h… !

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Zkus vyhodit skla. Myslím, že se rosit nebudou, jen bude v bytě trochu větší zima. ale Eskymákovi by bylo i tak vedro.
V horším případě je potřeba na rám vnotřníh okna dát kvalitní těsnění, aby z bytu nepronikal vlhký teplý vzduch ven. Nevím jestli by pomohl nějaký přípravek proti pocení oken v autě, ale vzpomínám jak jsme jako malé děti se ráno chodily dívat na mrazové květy na oknech.
Dneska u těch dvou a více skel ta romatika nějak schází, ale zas vidím podle toho jak je dcera sousedky od vedle oblečena při věšení prádla na balkóně jestli je léto, zima a nebo abnormální hic.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jakub Tlapal

Nám se taky hodně rosí okna. Myslím si, že je to tím, že jsme si koupili nové těsnění a okna jsem přetěsnil. Už nám domů vůbec netáhne, ale zase se tolik vevnitř nemění vzduch, takže potřebujeme hodně větrat a to neděláme a v tom bude asi ten problém. Ještě, že už bude jaro.

Nový příspěvek