Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký si pořídit notebook?

Zdravím všechny.

Mám takový hodně obecný dotaz. V počítačích nejsem nijak sběhlá, proto mám na vás takový dotaz.
Jaký si vybrat notebook? Sice často hry nehraju, ale můj notebook nezvládá ani hry jako zootycoon, navíc poslední dobou šíleně začal hučet, asi dodělává větráček, přehřívá se, takže mám dojem, že se blíží jeho konec. Proto uvažuju o náhradě. Peněz moc nemám, jsem do něj schopná investovat max 12-13000tisíc, potřebuju, aby byl výkonný - tzn.zvládal filmy v HD kvalitě, což můj současný už nezvládá, aby měl velkou paměť, 60GB u současného je fakt málo, aby měl samostatnou grafiku - jen tak zvládne aspoň nějaké jednodušší hry, a aby vydržel nějakou dobu s baterkou, ale to není tak velká podmínka, většinou ho mám kde připojit. Díky za tipy a případně hlavně za odkazy.. :)
Maruška

Předmět Autor Datum
buď ze starého notebuku vymontuj všechny oddělatelné díly a záslepky (cd, disk, ramky) a všemi možný…
lední brtník 24.07.2011 13:05
lední brtník
Například tento by mohl splňovat Vaše požadavky - http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-hp-probook-… poslední
martin.developer 24.07.2011 13:16
martin.developer

buď ze starého notebuku vymontuj všechny oddělatelné díly a záslepky (cd, disk, ramky) a všemi možnými dírami ho vysaj a vyfoukej, nebo ho zanes do servisu ať to udělají oni.

tvé požadavky na nový notebuk splní polovina sortimentu; prostě neber ty kde je napsáno "integrovaná grafika intel". daní za to bude o něco kratší výdrž na baterky.

takže si vybírej hlavně nějaký červený, a zbytek parametrů jen překontroluješ že sedí.
jen se pokud možno vyhýbej totálním hrůzám od msi, emachines, packard bell.
pokud nejsi zběhlý uživatel co si radí sám, ber jen notebuk s nainstalovaným systémem.

Například tento by mohl splňovat Vaše požadavky -
http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-hp-probook- 4520s-15-6-led-core-i3-380m-4gb-640gb-ati-hd6370-s -1gb-dvd-rw-wifi-bt-cam-linux-champaign-brasna_d11 6613.html - jen má nevýhodu že má Linux místo Windows, tudíž by Vám ho tam musel někdo dodatečně dodat.

Poté třeba -
http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-hp-630-15-6 -led-p6200-3gb-320gb-ati-hd6370-s-1gb-dvd-rw-ls-wi fi-bt-cam-windows-7-home-premium-brasna_d126998.ht ml - má slušný HW, sice starší CPU, ale na to Vaše hraní bude s klidem dostatečné. A také nemá numerický blok.

Dále třeba -
http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-asus-a52jc- 15-6-led-p6100-3gb-500gb-nvidia-m310-s-1gb-dvd-rw- wifi-cam-w7hp-64bit_d115346.html - prakticky bych řekl že je to asi nejlepší volba pro Vaše požadavky. Má Windows, numerický blok, HW dostatečný na Vaše hraní a předpokládaná výdrž cca 3 hodiny.

Dalo by se takhle pokračovat dlouho, protože do Vašeho výběru spadá spousta notebooků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru