Avatar uživatele
Berušinka

Biologické hodiny vs skutečnost

Tak otázka pro ženy (pokud mají i pánové informace od partnerky, tak se také mohou účastnit). Zajímá mě, kdy Vám začaly tikat biologické hodiny a kdy Vás chytnul mateřský pud (kdy jste si řikaly – že už jste dost zralé na to, vychovávat dítě) – měly jste v té době zázemí, dostatek financí? Rozhodly jste se miminko oddálit, právě kvůli nedostatku financí atd? Za jak dlouho od Vašeho prvního „tiknutí“ jste se miminka nakonec dočkaly? Bylo to zezačátku takové, jaké jste si to představovaly?

Pište, pište … ať mám co číst =)
Doplňuji:
Moc děkuji všem za odpovědi, doufám, že ještě nějaké po doplnění přibudou.

žolík: Co ta Y??? =O

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? petka, iceT, Kerberus, Hlada, Ponytail před 4655 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Jsem na tom stejně jako Ponytail,je mě dokonce ještě víc let a biologické hodiny ne a ne zatikat.Tedy nemám dítě,ani nezvažuju,že si dítě pořídím,protože se na to prostě a jednoduše necítím.Možná to pro někoho bude znít sobecky,ale říkám si,že než být špatnou mámou,tak raději žádnou.
Moje kamarádka ze základky taky nikdy o potomcích neuvažovala,a když jsme se po letech setkaly,tak byla těhotná,a já jsem se ptala jak je to možné.Tedy vím,jak je to možné,samozřejmě,to je jednoduchá záležitost,ale ona o dětech nikdy neuvažovala ani nemluvila,a najednou bác ho.Ale prozradila mi,že až po porodu,kdy dostala syna poprvé do náruče,se v ní probudil takový ten pocit hrdosti a mateřská láska,že by malého nevyměnila za nic na světě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
martinacek

já věděla už ve 12ti letech, že chci mít co nejdřív děti. Takže po vybouření jsem v 16,5 a půl potkala budoucího manžela a hned jsem se chovala tak, abych mohla otěhotnět. Blázen jsem ani nepočkala až aspoň odmaturuju…leč osud máme naplánovaný, a tak jsem otěhotněla až ve 22 letech plánovaně, protože doktorka mi zjistila, že nemám ovulaci (proto jsem netěhotněla v 16ti :)) Dnes mi je 30 a neměnila bych, mám 2 krásný holky a pokud přibude (jen ale neplánovaně další) tak se svět nezboří :)) Zázemí jsme neměli, vdávala jsem se v 8 měsíci, protože jsem čekali na hypotéku. Tu by nám nedali, kdybych byla na MD. Takže Anetka přišla na svět a my stavěli domek…Jsem nejšťastnější ženská na světě a tou mě můžou učinit jen děti a milující manžel…Proto dost dobře nechápu, že se někdo honí za kariérou a až pááák někdy děti. Pokud chce žena děti, měla by je mít do 30 let max. Kariéra se dá dělat i v 50ti letech, kdyžto děti mít v 50ti letech je proti přírodě…Toho je příkladem moje tchýně, je jí 51 a půjde už na druhou VŠ…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ponytail

Tak to by mě taky zajímalo. Mně bude na podzim 27 let, biologicky jsem v ideálním věku na to, mít potomka, ale hodiny stále netikají a vůbec se na dítě necítím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
K+R

Mě začaly tikat ve 20 letech,ale věděla jsem,že je ještě příliš brzy (věk,vztah,práce apod.). Teď je mi 24 a pomalu se na tom pracuje. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
žolik

Měla jsem 23 let,je to sylnější jak ty celkově,všude jsem vyděla mimčo ta touha byla tak sylná že v ten moment mě nezajímalo vůbec nic jen dítě,vyšlo mi to,jsem štastná že je mám,biologické hodiny nejdou zastavyt,musí to být.Dneska mladí lidé přemýšlí jinač jak moje generace,doba si to žádá.
Doplňuji:
Je to úžasný pocit zažiješ to jen když se něco noného rodí,plná očekávaní.

Zdroj: žolík

Upravil/a: žolik

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
casey

Moje zena argumentovala biologickymi hodinami od 28-mi let. ve triceti jsme meli prvni dite. Ale spise to mela nekde vyctene, nez, ze by to na sobe citila, nebot dnes je ji 37 a mame pulrocni mimco.
Ale je fakt, ze v porodnici byla nejstarsi a po dobu tehotenstvi hlidana jako rizikova.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Martina S.

Je mě 33 a dítě už mít asi nebudu. Jsem svobodná a nemám stálého partnera a pro můj životní styl se prostě dítě nehodí a nikdy jsem o něm ani neuvažovala.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Ufi

Mě je 29 let a ještě mi tikat nezačaly. Dítě bych v budoucnu určitě chtěla mít, ale zatím se na to ještě necítim. Akorát je blbý, že se na to „cítí“ všichni ostatní v mým okolí a neustále to do mě „hustěj“, že už budu brzo stará a budu mít problémy a že teď mám dobrou práci,.....

před 4649 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek