Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Biometrický snímač otisků prstů na flashdisku nebo na externím rámečku 2,5" pevného disku

Ahoj všem,
mám pár otázek a poprosím o jejich postupné zodpovězení.

1. Jaký flashdisk byste vybrali? Požadavek je, aby měl biometrický snímač otisků prstů.
2. Jaký externí 2,5" rámeček byste vybrali? Požadavek je, aby měl biometrický snímač otisků prstů.
3. Lze nějak oklamat tento stupeň zabezpečení a zcela ho obejít? Jak to provést?

Prosím, pokud možno, držme se zadání, tedy nehledejme řešení, v podobě např. Truecrypt a pod. Požadováno je, aby byla data přístupná přes biometriku. Flash disk nebo externí rámeček s 2,5" s HDD bude používán pro bezpečnostní přístup na PC a provádění zautomatizovaných záloh/obnov operačního systému a datového diskového oddílu. Zadávání hesla a je nežádoucí. Děkuji za pochopení.

Předmět Autor Datum
i bych se držel zadání, ale neznám dostatečně bezpečnou biometrickou čtečku papilárních linií, která…
touchwood 10.09.2013 06:42
touchwood
Nebude lepsi pro zabezpecene prihlasovani ctecka (pokud neni jiz v klavesnici) + karta SmartCard?
Jan Fiala 10.09.2013 08:31
Jan Fiala
a co sa obchadzania takejto ochrany tyka, ak ma dakto skuseny dostatok casu a disk ci flashku by ti…
shiro 10.09.2013 12:27
shiro
Obejít jde všechno. 1:35
karel 10.09.2013 12:33
karel
touchwood: Hledal jsem včera zde v poradně a příspěvků k biometrice je tu pomálu. Tuším, že jsi tu v…
Biometrický Snímač 10.09.2013 12:35
Biometrický Snímač
mé zkušenosti jsou takové, že to bezpečnost zásadně snižuje. I stupidní heslo napsané na zadní stran…
touchwood 10.09.2013 13:12
touchwood
Tuším, že jsi tu v minulosti psal (teď nemůžu odkaz najít), že biometrický snímač otisků prstů lze o…
host 10.09.2013 13:16
host
Máme v práci docházkový systém se čtečkou otisků prstů a stojí to za houby. Někteří mají problém, ab… poslední
JoPe 10.09.2013 18:36
JoPe
karel: Ty seš hroznej klasik, kdybys radši přišel s něčím co mě posune k řešení. ;-) host: Přesně t…
Biometrický Snímač 10.09.2013 16:33
Biometrický Snímač
http://www.alibaba.com/showroom/fingerprint-flash- disk.html
Alfonz.SPO 10.09.2013 18:13
Alfonz.SPO

touchwood:
Hledal jsem včera zde v poradně a příspěvků k biometrice je tu pomálu. Tuším, že jsi tu v minulosti psal (teď nemůžu odkaz najít), že biometrický snímač otisků prstů lze obejít. Proto jsem vznesl dotaz ohledně bezpečnosti, čistě ze zvídavosti. Mým cílem není někde něco prolomit, ale vědět i o úskalích této technologie. Nepotřebuji extrémní bezpečnost, ani extrémně drahé řešení. Nutné však je spolehlivě fungující řešení. Mám dobré zkušenosti se snímači na Lenovo noteboocích pár let zpět, z řady ThinkPad R a X. Nyní řeším "bezpečnostní přístup přes flashdisk/rámeček s biometrikou" přes USB na na notebooku/desktopu. Potřebuji, aby to nebyla jen čtečka, ale aby to bylo paměťové médium, tedy flashdisk nebo ext. rámeček s HDD. Pokud bude něco takto spolehlivého, budu rád. Nemyslím si, že biometrikou zvýším bezpečnost, ale nastolí se tím jistý uživatelský komfort a hlavně tím budu moci zautomatizvat jisté procesy a nastavit "jisté návyky uživatelů".
V praxi to tedy potřebuji tak, aby se mi po načtení otisku prstu z flashdisku nabootoval např. Linux Slax (toto je pouze příklad pro pochopení, do jakého stádia se chci dostat, protože to jaké další systémy v PC jsou, to je druhořadé, protože budou zaváděny přes Grub4dos). Vpodstatě potřebuji HW řešení na úrovni bootování DOSu, nikoliv zavádění OS Windows, bez kterých se musím při hledání řešení na úrovni HW a bootování po zapnutí PC obejít. SW řešení pro Windows jsou tedy vyloučena. Ufff, snad jsem se do toho moc nezamotal a nezmátl vás. Případně info upřesním. Děkuji za snahu pomoci.

Jan Fiala:
Viz odpověď výše.

mé zkušenosti jsou takové, že to bezpečnost zásadně snižuje. I stupidní heslo napsané na zadní straně kalendáře je bezpečnější. Potřebuješ spolehlivost a zároveň nízoku cenu - to je taky zcela protichůdné.

Co se bootování týká (pokud jsem to pochopil správně), tak toto přece řeší zaheslovaný BIOS (samozřejmě ne na desce, kde stačí vytáhnout baterku - tam je pak potřeba ještě fyzický lockout budky).

A konečně: Očekávat k tomu ještě celé řešení biometriky jako "zadrátované", bez aplikační podpory Windows (tj. databázi dat, logiku detekce/ověření otisku atd.) je pak už úplné scifi. Ani ty profi systémy nefungují bez nějakého backendu.

karel: Ty seš hroznej klasik, kdybys radši přišel s něčím co mě posune k řešení. ;-)

host: Přesně to jsem četl. Díky.

touchwood:
Začínám to vidět na ústupek od biometriky a volbu FLASH DISK CORSAIR FlashPadlock2 16GB USB2.0 flash drive (bezpečná, s pinem). Na rozdíl od většiny rádoby funkčních biometricky zabezpečených flashdisků to vypadá na opravdu funkční HW řešení.
Pokud tu je někdo kdo má s tímto flashdiskem zkušenosti, tak ho prosím, aby se ozval. Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru