Avatar uživatele
mosoj

Jaký význam by měla Alexandrijská knihovna dnes ?

Kdyby nebyla zcela zničena .

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 3746 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Alexandrijská knihovna měla pověst největší pokladnice znalostí starověku. Byla domovem nejvzdělanějších antických učenců a získala statut první „univerzity“ světa. Její záhadný konec lze proto považovat za jednu z nejsmutnějších událostí v historii lidského vědění.

Často se říká, že s jejím zánikem dějiny přišly o svou pamě..Takže v současně době by stala sppjnicí mezi minulostí a současností, prostředníkem komunikace mezi odlišným východním a západním světem.

Na to měla navázat nově vybudování knihovna. Ale ozvývají se ze zahraničí hlasy nesouhlasu s tímto megalomanským projektem ale nadšení neprojevují ani samotní Egypťané. V této zemi stále je část obyvatelstva negramotná, ta by zasloužila spíše investici do vzdělávání.

Bibliotheca Alexandrina má mnoho kritiků. Oni argumentují, že rozvíjející se země, jako je Egypt , mohla lépe využít peníze na další základní potřeby. Jiní tvrdí, že ačkoli egyptské zákony a cenzura byly speciálně stanoveny pro novou knihovnu, již existují případy,, které se dotýkají náboženských a politických záležitostí. . Někteří kritici se domnívají, že v knihovně je sbírka knih a rukopisů poměrně chudá.

Podle netu.

Doplňuji:
https://www.go­ogle.cz/search?q=A­lexandrijsk%C3%A1+kni­hovna+m%C4%9Bla­+pov%C4%9Bst+nej­v%C4%9Bt%C5%A1%C3%AD+po­kladnice+znalos­t%C3%AD+starov%C4%9Bku&­ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&e­i=ecHQVO7OL8L0aK­HTgqAI#q=alexan­drijsk%C3%A1+kni­hovna+historie

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Určitě by se notně prodloužila historická paměť lidstva.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Jako každé centrum, které uchovává obrovské množství informací všeho druhu. Byl by to zdroj poznání a poučení.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek