Avatar uživatele
NikkiHeat

Jaký zvolit sport?

podmínky: 1)pro jednotlivce
2)minimální náklady
3)co nejvíc spálit tuk na břichu
4)pro staršího (39let) po dvacetiletém nicnedělání

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, zzzzz před 3706 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Cyklistiku v terénu?
A nebo plavání…
Taky se nad něčím takovým zamýšlím…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Zvol si chůzi a postupně zrychluj. Můžeš si pořídit i speciální hole. Můžeš také běhat, nebo jezdit na kole, plavat atd. Začni postupně, 3 – 4 x týdně, sleduji si tepovou frekvenci. snaž se být v aerobní oblasti. Do toho si přidej občas nějaké cvičení, třeba při rozcvičce. Toto není sport asi na vrcholové úrovni, prostě chceš něco dělat, na olympiádu to není a nechceš do toho moc investovat a jsi omezený časem a prostorem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzzz

No já mám nejraději ty televizní sporty, pravda je , že tuku na břiše moc nespálí 🙂
Nejlépe je začít procházkami, postupně tělo zatěžovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mirdas

Kondiční cvičení a plavání.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

po dvacetiletem polehávání na peci bych začal nejdřív s nějakýma delšíma procházkama-posílení hýždových,ste­henních,lýtko­vých,nártových svalů.Pak bych začal jezdit na inlajnech,dá se to naučit za chvilku a oproti běhání a pod to nezatěžuje páteř a klouby.Jinak plavání taky ok,ale ty inlajny jsou dost na kondičku + bych cvičil pár cviků doma specielně na břicho(na netu jsou cviky).Po tak dlouhý době opatrně ,hezky pozvolna,žádný stres…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MrGandy

Tak tady můžu trochu zúročit svoje zkušenosti, jakožto aktivně posilující člověk.
První věc je trochu porozumět problematice. Strava, to slyšíme všude a je to opravdu tak, 50–60% úspěchu dělá strava. Bílkoviny, sacharidy, tuky… Bílkoviny- volil bych i ke snídani, jelikož podpoří hubnutí a pak samozřejmě během dne, jako zdroj sacharidů (komplexních)- celozrnné pečivo, vločky, čočka, apod… Tuky, např. olivy. Taky bych doporučil začít si číst etikety produktů, jak to učí v pořadu: „jste to, co jíte“… Až budete mít nějaké stálé stravování- opravdu 4×, 5× denně, je možné uvažovat o sportu.
Rozhodně to nejde tak, že zhubnete jen na břichu…to nejde. Hubnete plošně. Věc druhá, cvičením doma můžete tvarovat, nikoliv však spalovat :). Ze cviků bych doporučil: dřepy (ne, nepoškozují klouby, pokud se dělají správně), zánožky, vzpor (!!! vzpor si vygooglete). Ale to je ke tvarování, k hubnutí= aerobní aktivita (jak tu píše mojitek- běh, kolečkové brusle, kolo)… 30–60 minut (říká se 50–70% srdeční tepové frekvence… Jednoduše, je o asi taková rychlost, kdy se ještě nezadýcháte, samozřejmě nestojíte na místě, ale aktivitu zvládáte).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
edITTT

Běhání, cyklistika, plavání nebo třeba obyčejná chůze + zdravá strava

(Jinak 39 let bych nenazýval zrovna „starší“)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek